Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: «Μια καρδιακή προσευχή από τον καθένα μας χρειάζεται ο Σεβασμιότατος»

Κρήτη
Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: «Μια καρδιακή προσευχή από τον καθένα μας χρειάζεται ο Σεβασμιότατος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική, όπου θα παραμείνει για μερικά 24ωρα

Εξήλθε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε κλήρο και λαό, που τόσες μέρες ανέμεναν την έξοδό του από τη ΜΕΘ.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος εισήλθε στο νοσοκομείο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος, αν και μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η κατάσταση της υγείας του τον οδήγησε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Μέχρι και χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή.

Σε ανακοίνωση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αναφέρει:

"Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει μετά δοξολογίας στο Θεό, ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος εξήλθε χθες 6 Οκτωβρίου, από την Μ.Ε.Θ. του ΠΑ.Γ.Ν.Η και μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της Νευρολογικής Κλινικής.

Η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου είναι σταθερή αλλά ευάλωτη και γι’ αυτό, από τους θεράποντες ιατρούς, απαγορεύονται κάθε είδους επισκεπτήρια.Καλούμε παράλληλα όλους τους ευσεβείς χριστιανούς, σε προσευχή υπέρ υγείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας".

Παρόντες στην έξοδό του από τη ΜΕΘ ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Και οι δύο ιερείς μίλησαν αποκλειστικά στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

«Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι και νοσηλεύτηκε στη Νευρολογική Κλινική. Εγώ τον είδα στο δωμάτιο. Χαμογελούσε και είχε αντίληψη τι λεγόταν. Ανταποκρινόταν στο περιβάλλον και από εκεί και πέρα είναι ευάλωτος. Δεν επιτρέπονται επισκεπτήρια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δε γίνεται σε καμία περίπτωση, δεν κάνει καλό στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο», ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης, ενώ συνέχισε: «Ο Σεβασμιότατος θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται. Αυτό μας ενημέρωσαν οι ιατροί. Μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο μερικά εικοσιτετράωρα ακόμα. Οι αρχιερείς έχουν ενημερωθεί για την έξοδο από τη ΜΕΘ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου. Εγώ είμαι στο νοσοκομείο μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού και οι αρχιερείς επικοινωνούν για να μάθουν την υγεία του Σεβασμιωτάτου. Είναι δύσκολο να επισκεφτεί κάποιος τον Σεβασμιότατο. Ο Σεβασμιότατος είναι εκτεθειμένος και φοράμε ακόμη κι εμείς ειδικές στολές. Μια καρδιακή προσευχή από τον καθένα μας χρειάζεται ο Σεβασμιότατος».

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού δήλωσε: «Ο Σεβασμιότατος εξήλθε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Νευρολογικής Κλινικής, υπό την επίβλεψη του καθηγητού και διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής κ. Μήτσια και της υπόλοιπης ιατρικής ομάδας. Τον είδαμε. Είναι απύρετος. Είναι ήσυχος. Είναι συγκινημένος και περιμένουμε να πάνε όλα καλά τις επόμενες ημέρες. Η έξοδος από τη ΜΕΘ είναι ένα αισιόδοξο βήμα. Είναι σπουδαίο το γεγονός πως βγήκε ο Σεβασμιότατος από τη ΜΕΘ».

Μέχρι πότε θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο Σεβασμιότατος;

«Είναι νωρίς να προβλέψουμε πότε θα φύγει από τη Νευρολογική Κλινική. Από αύριο (σ.σ. σήμερα), οι γιατροί θα εξετάζουν την κατάστασή του και θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσες μέρες κριθεί απαραίτητο. Όταν τα πράγματα τεθούν σε μια κατάσταση που δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος για την υγεία του Αρχιεπισκόπου, τότε θα είναι έτοιμο το δωμάτιό του στην Αρχιεπισκοπή. Κι εμείς με χαρά θα διακονήσουμε τον Σεβασμιότατο, όπως τα παιδιά διακονούν τον πατέρα τους», απάντησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Ο Πατριάρχης

Πλήθος κόσμου ενημερώνεται για τον Σεβασμιότατο, όπως και η ηγεσία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, όπως ανέφερε ο Θεοφιλέστατος Πρόδρομος Ξενάκης.

«Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη της υγείας του Σεβασμιωτάτου και επιδεικνύει συγκινητικό ενδιαφέρον. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τηλεφωνεί. Τηλεφώνησαν μητροπολίτες απ’ όλο τον κόσμο και καθημερινά η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος ενημερώνεται συχνά για την κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής “Ορθόδοξος Λόγος” Ιωάννης Λίλης έστειλε το δικό του μήνυμα για την έξοδο του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Το μήνυμα του Ιωάννη Λίλη αναφέρει: «Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε την έξοδο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου από την Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν μάς χαροποίησε ιδιαιτέρως. Η γενική του κατάσταση είναι καλή και συνεχώς βελτιώνεται, κατά την ακριβή διατύπωση του σημερινού ιατρικού ανακοινωθέντος. Ευελπιστούμε πως θα μείνει λίγες μέρες στη Νευρολογική κλινική και θα επιστρέψει γρήγορα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Το ποίμνιό του βρισκόμαστε κοντά του με την προσευχή μας. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και ζητούμε ταπεινά την ευλογία του!».

Συγκινητικό το ενδιαφέρον των πολιτών

Μέσα από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού έστειλε ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους που αγωνιούν όλες αυτές τις ημέρες για τον Αρχιεπίσκοπο. Όπως τονίζει στη δήλωσή του, οι άνθρωποι οφείλουν να σεβαστούν την απαγόρευση της επισκεψιμότητας στα νοσοκομεία, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων.

«Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο δωμάτιο του νοσοκομείου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων. Αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο για τον Σεβασμιότατο. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όλους τους ανθρώπους να σεβαστούν την απαγόρευση που υπάρχει σχετικά με τις επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου. Ο Αρχιεπίσκοπος σε αυτήν την περίοδο πρέπει να προφυλαχθεί με κάθε τρόπο από όποια είσοδο μικροβίων. Έτσι παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους να σεβαστούν την απαγόρευση αυτή και να εκφράσουν την αγάπη τους με την προσευχή τους πρωτίστως στον Θεό, ώστε να δυναμώσει ο Σεβασμιότατος και να εξέλθει από το νοσοκομείο», ανέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News