Ζέστη και σκόνη μέχρι και σήμερα στην Κρήτη - Πότε "επιστρέφει" το φθινόπωρο

Κρήτη
Ζέστη και σκόνη μέχρι και σήμερα στην Κρήτη - Πότε "επιστρέφει" το φθινόπωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσκαιρες βροχές προβλέπονται από αύριο

Η νέα επέλαση αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας από χθες Τρίτη βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο για την Κρήτη όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ μέχρι και αύριο Πέμπτη δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τη δυσάρεστη έως και επικίνδυνη παρουσία της, αλλά βάσει των προβλέψεων της ΕΜΥ, θα αρχίσει σιγά-σιγά να αλλάζει το σκηνικό του καιρού προς το πιο... “φυσιολογικό” για φθινόπωρο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως ότι στη διάρκεια του τριημέρου, από χθες Τρίτη μέχρι και αύριο Πέμπτη, η συγκέντρωση της σκόνης θα είναι υψηλή, όπως και οι θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν στην Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου!

Αλλάζει το σκηνικό

Στο μεταξύ, βάσει προβλέψεων, ολοκληρώνεται η θερμή περίοδος και όλα δείχνουν πως βαδίζουμε προς μια καθαρά φθινοπωρινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο Πέμπτη στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Για το ερχόμενο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την ερχόμενη Δευτέρα 12 του μήνα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News