Κρήτη

Κορωνοϊός: Ο χάρτης προστασίας στην Κρήτη - Δείτε τα μέτρα ανά επίπεδο

Τι ισχύει στις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης

Δείτε τα ωράρια καταστημάτων και εστίασης - Τα μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς και στα Γυμναστήρια - Οι περιορισμοί σε σχολεία, εργασία, συναθροίσεις ανά περίπτωση

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε στην απογευματινή ενημέρωση της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Παράλληλα θα βλέπουν και τον βαθμό επικινδυνότητας της κάθε περιοχής για τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Πώς θα λειτουργεί και ποια είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται

Η επίσημη παρουσίαση του χάρτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (9/10) -όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας-, ενώ είναι ήδη αναρτημένος σε αυτή τη διεύθυνση: https://covid19.gov.gr/xartis-ygeionomikis-asfaleias-kai-prostasias/ 

Παράδειγμα:

Αν θέλουμε να δούμε την κατάσταση στην περιοχή μας επιλέγουμε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα και συμπληρώνουμε τον Ταχυδρομικό κώδικα.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, σήμερα το Ηράκλειο εμφανίζεται με επίπεδο 2 (μέτριο), ενώ Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι με επίπεδο 1 (χαμηλό).

Πατώντας πάνω στον χαρακτηρισμό του κάθε επιπέδου θα εμφανιστούν οι 26 κατηγορίες και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι εμφανίζονται διαφορές με αυτά που γνωρίζαμε, όπως για παράδειγμα στο επίπεδο 1 (Χαμηλό) τα καταστήματα εστίασης εμφανίζονται κλειστά από 1:00 έως 5:00 ενώ στο επίπεδο 2 (Μέτριο) εμφανίζονται ως κλειστά από 12:30 έως 5:00.

 

 

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια