Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια»

Κρήτη
Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση:

"Ελπίδα" δίνει ,η  Εφετειακή απόφαση , του Δικαστηρίου των Αθηνών, για χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους της   «Ασπίς Πρόνοια» που βρέθηκαν, εκτός λίστας δικαιούχων αποζημίωσης.

Με αφορμή αυτή ,την νικηφόρα απόφαση , η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί ΔΗΜΌΣΙΑ τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να βάλει ένα τέλος , στους χιλιάδες αδικημένους ,πρώην ασφαλισμένους της Ασπίδας ,που αναζητούν να βρεθούν στην λίστα των δικαιούχων ,καταφεύγοντας δικαστικά.

Στην Δημόσια Πρόσκληση της ,η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει: 

"Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

  Επειδή ,το Μονομελές Εφετείο Αθηνών,με την υπαρ.1255/2019, απόφασή του, έκανε δεκτή την ανακοπή των πρώην ασφαλισμένων στην Ασπίδα Πρόνοια, ασφαλισμένων που δεν ανήγγειλαν την απαίτηση τους, στην Ασφαλιστική τους εκκαθάριση, ώστε να επαναληφθούν και να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικαιούχων απαιτήσεων από  ασφάλιση ζωής, που καταχωρήθηκε στην αρμόδια Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 18.11.2015 .

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

 Επειδή, ζούμε σε Κράτος Δικαίου,

 Επειδή, η Δικαιοσύνη αποφάσισε, επειδή , υπάρχουν εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι, που έμειναν εκτός  της κατάστασης των δικαιούχων αποζημίωσης.

 Επειδή, έχουν περάσει 11 χρόνια και οι δικαιούχοι αποζημίωσης, που βρέθηκαν εκτός της κατάστασης, πήραν απάντηση από την εκκαθαρίζουσα Αρχή να υποβάλλουν αίτηση ανακοπής, στα Ελληνικά Δικαστήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Επειδή, ζήσαμε ως Χώρα, 10ετή μνημονιακή οικονομική κρίση και συνεχίζουμε με την Υγειονομική (Κορωνοϊός).

 Επειδή, τα Δικαστήρια χρονοτριβούν, με αποτέλεσμα, η Εκκαθάριση ,να μην έχει τελειώσει εν αναμονή πληρωμής ,των δικαιούχων

 Επειδή, πρόσφατα νομοθετήθηκε ,η παράλληλη αποζημίωση κατά 7% ,των δικαιούχων αποζημίωσης ,από το Εγγυητικό Κεφάλαιο  Ζωής,

  Σας καλούμε,

Να δώσετε ένα Οριστικό τέλος, σε όλο αυτό το "χάος", βασιζόμενοι στην υπαρ.1255/2019, απόφασή του Μονομελούς Ειρηνοδικείου Αθηνών, ώστε επιτέλους να δικαιωθούν όλοι οι δικαιούμενοι και ταλαιπωρημένοι εδώ και χρόνια,  πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίδος που βρέθηκαν  εκτός της λίστας δικαιούχων αποζημίωσης."

 Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμμένει και επιμένει, να δοθεί πολιτική λύση, στο όλο θέμα, δεν επιθυμεί να προβεί σε Ομαδική Αγωγή, καταφεύγοντας δικαστικά, καταναλώνοντας χρόνο ,χρήμα ,αλλά δηλώνει ότι στην εσχάτη περίπτωση θα το πράξει, γιατί  σκοπός και καθήκον της, είναι η Προστασία των συμφερόντων των Καταναλωτών και ΜΟΝΟ!!!. όταν θίγονται !!!".

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News