Κρήτη

Ηράκλειο: Κρούσμα κορωνοϊού σε γονέα μαθητή δημοτικού σχολείου - Δήλωση από «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας αναδείχθηκε η ανάγκη άμεσης απολύμανσης του σχολείου.

Με αφορμή το νέο κρούσμα κορωνοϊου σε γονέα μαθητή δημοτικού σχολείου του Δήμου, ο Δημήτρης Βρύσαλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσε:

«Το νέο κρούσμα κορωνοϊού έρχεται λίγες μέρες μονάχα μετά από το προηγούμενο, σε δάσκαλο δημοτικού σχολείου. Φανερώνεται άλλη μια φορά η ανεπάρκεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Αγγελάκη, αναδείξαμε την ανάγκη άμεσης απολύμανσης του σχολείου.

Επανειλημμένα, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, διαρκείς ελέγχους των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, νεολαία κ.ά., μόνιμους διορισμούς προσωπικού καθαριότητας, λύσεις για τα ζητήματα της σχολικής στέγης.

Μάλιστα, ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, που ήταν σίγουρο ότι θα παρουσιαζόταν με το άνοιγμα των σχολείων, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Κυβέρνηση και Δήμος να πάψουν τα “παιγνίδια μετάθεσης ευθύνης”, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια