Κρήτη

Ηράκλειο: Βαριά πρόστιμα και "λουκέτα" σε επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Βαριά πρόστιμα "έπεσαν" την Παρασκευή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον covid 19.

Συγκεκριμένα  και όπως έγινε γνωστό, μία από τις δύο επιχειρήσεις , είχε υπερβεί το ωράριο λειτουργίας και παρέμενε ανοιχτή μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ και να υπάρξει  αναστολή λειτουργίας για 30 μέρος.

Στη δεύτερη επιχείρηση διαπιστώθηκε παράβαση των σχετικών διατάξεων αναφορικά με πελάτες που ήταν όρθιοι στο συγκεκριμένο κατάστημα.

 

Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση ήταν επίσης 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 3 ημερών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

 Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 44.107 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(14) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (4) καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

 

Σύμφωνα και με το ΑΠΕ, από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (753) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (59) άτομα.

 

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και (1) στην Κρήτη.

 Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (144) σχετικές παραβάσεις.

 

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

 

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (203) σχετικές παραβάσεις.

 

(254) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,

 

(38) στη Στερεά Ελλάδα,

 

(36) στη Θεσσαλονίκη,

 

(29) στα Ιόνια Νησιά,

 

(20) στην Αττική,

 

(19) στο Βόρειο Αιγαίο,

 

(14) στη Θεσσαλία,

 

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

 

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 

(11) στην Κρήτη,

 

(10) στην Πελοπόννησο και

 

(5) στην Ήπειρο.

 

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.142) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.127) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (15) των (300) ευρώ.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια