Συνάντηση Δημάρχου Μ. Φραγκάκη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το Νέο Αεροδρόμιο

Κρήτη
Συνάντηση Δημάρχου Μ. Φραγκάκη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το Νέο Αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνάντηση

Μια ιδιαίτερα παραγωγική κι αποτελεσματική συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, τη Δευτέρα 28/9/20 στην Αθήνα. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τους αναπτύξει σειρά ζητημάτων που άπτονται της κατασκευής του αεροδρομίου, διεκδικώντας  τη συμβολή του Υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που προκύπτουν κι επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και που αναμένεται κατά τη φάση λειτουργίας να αποτελέσουν σημαντικά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν.

   Ειδικότερα, ο κ. Φραγκάκης έθεσε το θέμα της μη συμμετοχής του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, ζήτημα για το οποίο ο Υπουργός ανέφερε πως όφειλε να είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία και το είχε ανακοινώσει με ευθύνη και της προηγούμενης  δημοτικής αρχής.

   Επιπροσθέτως, συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των υφιστάμενων αγροτικών οδών αλλά και της καταβολής έκτακτης χρηματοδότησης προς το Δήμο ύψους 1,5 εκ. ευρώ, για τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει στην τοπική οδοποιία και σε δημοτικά δίκτυα που διακόπτονται, εξαιτίας της κατασκευής του νέου αεροδρομίου. Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε για άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δημάρχου.

 Σε ό,τι  αφορά στην ανάγκη υλοποίησης επειγόντων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα στις παρυφές της ζώνης απαλλοτρίωσης του έργου - ζήτημα το οποίο είχε θίξει με πρόσφατη επιστολή του ο Δήμαρχος - ο κ. Υπουργός πρότεινε τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων μέσω προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη διασύνδεση του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού Καστελλίου με τον βιολογικό καθαρισμό του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, ο Υπουργός τόνισε πως θα διευθετηθεί με μέριμνα του Υπουργείου και σε συνεργασία με το Δήμο και τον παραχωρησιούχο.

 Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και  Υποδομών κ. Καραμανλή, τον Υφυπουργό και βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Καραγιάννη, για την κατανόηση και τόνισε ότι παρ’ όλο που ο Δήμος δεν έχει καμιά εμπλοκή στην κατασκευή του αεροδρομίου, ο ίδιος, με κάθε κόστος, θα σταθεί δίπλα στους δημότες, ώστε όχι μόνο να προλαμβάνονται αλλά και να αντιμετωπίζονται άμεσα όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν κατά την κατασκευή, και για να γίνει το αεροδρόμιο ένα έργο με σημαντικό ανταποδοτικό όφελος για τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής, για την επιχειρηματικότητα αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News