Κρήτη

Biomedigen: «Δεν εκτελούμε μοριακές εξετάσεις κορωνοϊού για λογαριασμό άλλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων»

Η ανακοίνωση του διαγνωστικού κέντρου, με αφορμή τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο

Με αφορμή τις αναφορές στον τύπο για το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας TUI θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen δεν εκτελούμε μοριακές εξετάσεις κορονοϊού SARS CoV-2 για λογαριασμό άλλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και ουδεμία σχέση έχουμε με τα αποτελέσματα αυτών. Όσον αφορά το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας TUI, δεν υπήρξε ουδέποτε καμία συνεργασία άρα και καμία σχέση των Διαγνωστικών Κέντρων Biomedigen με το περιστατικό που αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Λειτουργούμε με τους δικούς μας κανόνες, τις δικές μας αρχές και στους μόνους που λογοδοτούμε είναι οι ασθενείς μας και τα επίσημα κέντρα πιστοποίησης και καθημερινού ελέγχου μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Τα Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς οργανισμούς πανελλαδικά, που δεν «φοβήθηκαν» να ριχτούν στην μάχη για την ανίχνευση του SARS CoV-2. Άμεσα διαμορφώθηκε ειδικός χώρος «Covid» ο οποίος εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα εφόδια για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εφοδιαστήκαμε από την πρώτη στιγμή με ειδικούς και πιστοποιημένους (CE-IVD) στειλεούς για λήψεις ρινικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος ενώ τα αναλώσιμα και τα υλικά συσκευασίας και μεταφοράς που χρησιμοποιούμε είναι όλα διαπιστευμένα - πιστοποιημένα και φέρουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις - σημάνσεις ως προς την διαχείριση βιολογικών υλικών κατηγορίας Β – UN3373.
  • Πρώτοι, ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen ενημερώσαμε εγγράφως τον ΙΣΗ όπως και τον ΕΟΔΥΥ για την έναρξη διενέργειας της μοριακής εξέτασης PCR για SARS CoV-2.
  • Ελεγχθήκαμε και πιστοποιηθήκαμε για αυτό από την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας μετά από επίσκεψη στον χώρο των Διαγνωστικών μας Κέντρων για τον απαραίτητο έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών.
  • Δηλώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ COVID-19 μέσω της πλατφόρμας του ΗΔΙΚΑ στην οποία έχουμε εγγραφεί και πιστοποιηθεί.
  • Διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μοριακής βιολογίας με υπερσύγχρονο αναλυτή Real Time PCR, θάλαμο βιοασφάλειας επιπέδου ΙΙ και χρήση αποκλειστικά και μόνο πιστοποιημένων αντιδραστηρίων.
  • Το προσωπικό των Διαγνωστικών μας Κέντρων είναι απόλυτα εξειδικευμένο και με τεράστια εμπειρία στις δειγματοληψίες και την διαχείριση δειγμάτων SARS CoV-2.
  • Θα θέλαμε να δηλώσουμε ξανά, ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας TUI καθώς επίσης και καμία είδους άλλη συνεργασία με την προαναφερόμενη εταιρεία.

Ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen, το μεγαλύτερο κέρδος από την αρχή της λειτουργίας μας μέχρι σήμερα, αποτελεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Σε αυτήν στοχεύουμε καθημερινά και αυτή αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την συνεχή εξέλιξή μας.

Με εκτίμηση,

Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη

Ιατρός Βιοπαθολόγος

Επιστημονικά Υπεύθυνη Διαγνωστικών Κέντρων Biomedigen

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια