Αρχίζει η δίκη για την εκτέλεση του Κώστα Κατσουλάκη

Κρήτη
Αρχίζει η δίκη για την εκτέλεση του Κώστα Κατσουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενος για το φόνο του Κ.Κατσουλάκη είναι ένας 61χροος , ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο

Αναβιώνει σήμερα Τρίτη στα δικαστήρια η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων, Κώστα Κατσουλάκη, τον Μάιο του 2019.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου θα καθίσει για να δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο 61χρονος, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον αδικοχαμένο 43χρονο.

Το άγριο φονικό έλαβε χώρα ακριβώς έξω από την είσοδο της επιχείρησης που διατηρούσε στο Βαμβακόπουλο Χανίων, σε πολυσύχναστο σημείο, το θύμα.

Ειδικότερα, το φρικτό συμβάν σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στη λεωφόρο Καζαντζάκη, τον κεντρικό δρόμο του Βαμβακόπουλου.

Ο 61χρονος άνδρας είχε μεταβεί στο μίνι-μάρκετ που διατηρούσε ο αείμνηστος Κατσουλάκης. Όπως φάνηκε από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, ο δράστης εμφανίστηκε κρατώντας κοντόκαννη καραμπίνα, την οποία είχε καλυμμένη με μια σακούλα. Ο 61χρονος εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε στην είσοδο του μίνι-μάρκετ και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή του αδικοχαμένου κοινοτάρχη, το θύμα υπέστη κακώσεις των σπλάχνων, του θώρακα και της κοιλίας, που προκάλεσαν τον θάνατό του. Ο Κώστας Κατσουλάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο Ορθούνι και στο Βαμβακόπουλο, όσο και στην ευρύτερη τοπική κοινότητα των Χανίων, η οποία βυθίστηκε στο πένθος στο άκουσμα του βίαιου θανάτου του.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει πέρυσι μετά τη δολοφονία η οικογένεια του θύματος αναφερόταν ότι «όλοι εμείς που αποτελούμε την οικογένεια του θανόντος Κώστα και προασπίζοντας τη μνήμη του Κώστα, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τα ακόλουθα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ.

Ένας καθ’ έξιν εγκληματίας στέρησε από την κόρη του και τη γυναίκα του, αλλά και απ’ όλους εμάς, τον πατέρα, τον σύζυγο, τον φίλο, τον χωριανό. Με την παρούσα μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν κτηματικές διαφορές. Υπήρχαν κατά συρροή εγκληματικές ενέργειες του φονιά και οι Αρχές τον “χάιδευαν”. Απλά στον Κώστα με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινότητας είχε λάχει ο κλήρος να προασπίζει το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον. Όταν ο φονιάς έβαζε φωτιά στο σχολείο, όταν έκαιγε μηχανήματα του Δήμου, πόσο αποτελεσματικές ήταν οι Αρχές; Πόσο αποτρεπτικά λειτούργησαν;

Όταν έκοβε λάστιχα για να ξεραίνονται μηλιές, όταν έβαζε τα ζώα του για να ταΐζει τα λιόφυτα των χωριανών, όταν καταλάμβανε τις δημοτικές πηγές, όταν έδερνε γέρους, όταν, όταν...

Ο Κώστας ήταν ένα εμπόδιο στην άνομη δραστηριότητά του, ως πρόεδρος της Κοινότητας.

Αυτό πλήρωσε. Και αισθανόμαστε ότι η Πολιτεία με τα θεσμικά όργανά τους ολιγώρησαν.

Όταν η μικροεγκληματικότητα γίνεται συνήθεια, τότε οπλίζεται το όπλο του δολοφόνου.

Να τελειώσουν λοιπόν τα ψέματα και να μας αφήσουν να κλάψουμε τον Κώστα.

Ο Κώστας δεν είχε εχθρούς. Είχε μόνο φίλους. Δεν είχε ούτε κτηματικές ούτε προσωπικές διαφορές με τους καταπατητές και κατά συρροή εγκληματίες.

Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν όταν τα ΜΜΕ αναφέρουν για κτηματικές διαφορές. Διαμαρτυρόμαστε όταν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται για προσωπικές διαφορές.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι έστω και αργά, θα πράξει το καθήκον της. Δεν το ζητάμε. Το απαιτούμε.

Η οικογένεια του αγαπημένου μας Κώστα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News