Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Που θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία; - Ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Που θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία; - Ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία στη χώρα - Ξεπέρασε τους 37°C η θερμοκρασία στο Ηράκλειο  

Μπορεί στην Κρήτη, η θερμοκρασία, τη Δευτέρα, να ξεπέρασε τους 37°C, ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα, μια νέα κακοκαιρία κάνει ήδη την επέλασή της.

Οι περιοχές της Κρήτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Μάλιστα, για τη νέα κακοκαιρία, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Σύμφωνα με αυτό:  

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της ΔΕΥΤΕΡΑΣ (28-09-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Τη νύχτα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ και τις πρωινές ώρες της ΤΡΙΤΗΣ (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ποιες περιοχές θα επιβαρυνθούν περισσότερο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, οι οποίες έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/09 θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.  

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 27/09 έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 28/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.     

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, λόγω των ανέμων 

Λόγω των ισχυρών ανέμων το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείουεξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσέα μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.»

Για συνεχή πρόγνωση του καιρού, μπείτε ΕΔΩ.

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News