Κρήτη

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος

Αρνητικός στον Covid ο Αρχιεπίσκοπος

Με αναπνευστικό πρόβλημα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος - Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος σήμερα το πρωί.

Αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος, παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού, βοηθό Επισκόπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κ. Πρόδρομο Ξενάκη.

Όπως δήλωσε ο Θεοφιλέστατος, χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, ο Αρχιεπίσκοπος «είχε χαμηλό οξυγόνο στο αίμα, κλήθηκε ασθενοφόρο όπου και τον μετέφερε στα επείγοντα, σήμερα το πρωί. Εκεί οι γιατροί αξιολόγησαν την κατάστασή του και θεώρησαν ότι για την καλύτερη δυνατή θεραπεία, έπρεπε να μείνει στη ΜΕΘ και να αποκατασταθεί, ενώ αυτή την ώρα υποβάλλεται σε μία σειρά εξετάσεων».

Σημειώνεται ότι ο 87χρονος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, υποβλήθηκε σήμερα σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.  

Όπως ενημέρωσε μάλιστα αργά το απόγευμα ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου εξακολουθεί να είναι σταθερά κρίσιμη.

Ειδικότερα, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ωστόσο «το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά, όταν μπήκε στον αναπνευστήρα αυτό είναι ένα θετικό σημάδι».

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως είπε, μεταξύ άλλων, «εισήχθη στη ΜΕΘ με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και την κατάστασή του να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ και το πρώτο τεστ κορωνοϊού που υπεβλήθη είναι αρνητικό». 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια