Νοτιάδες «σφυροκοπούν» την Κρήτη - Προβλήματα σε πτήσεις και οδικά δίκτυα

Κρήτη
Νοτιάδες «σφυροκοπούν» την Κρήτη - Προβλήματα σε πτήσεις και οδικά δίκτυα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού έχουν καταγραφεί προβλήματα - Στο έλεος των «νοτιάδων» η Κρήτη

Ισχυροί νοτιάδες πνέουν σήμερα Σάββατο κυρίως στις βόρειες παραλιακές περιοχές του νησιού φθάνοντας και ξεπερνώντας κατά τόπους τα 7 Μποφόρ.

Προβλήματα προέκυψαν με τις πτήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» με αποτέλεσμα να υφίσταντο ταλαιπωρία δεκάδες επιβάτες.

Συγκεκριμένα 2 πτήσεις από εξωτερικό δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω των νοτιάδων με τους πιλότους να προχωρούν σε αναγκαστική προσγείωση σε Κω και Ρόδο αντίστοιχα.

Ενώ μία ακόμη πτήση, τελικά δεν προσγειώθηκε στην πίστα του «Νίκος Καζαντζάκης» αλλά στα Χανιά.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων η πυροσβεστική υπηρεσία είναι σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού ενώ όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκαν κοπές δέντρων σε διάφορα σημεία του Ρεθύμνου και  των Χανίων.

Συγκεκριμένα υπήρξαν 3 περιστατικά στο Ρέθυμνο και ένα στον Αποκόρωνα Χανίων, τα οποία αντιμετώπισαν άμεσα από την πυροσβεστική υπηρεσία, 6 άνδρες της οποίας  με 2 οχήματα, νωρίς το μεσημέρι έσπευσαν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κεραμωτά Μυλοποτάμου, η οποία τελικά τέθηκε υπό έλεγχο.

Αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης.

Ωστόσο μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, άλλων περιοχών της Ελλάδος.

Κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News