Κρήτη

Το ΚΚΕ Ηρακλείου για το ζήτημα της προκήρυξης θέσεων παθολόγων και αναισθησιολόγων

Αναλυτικά τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου

«Οι πράξεις και οι παραλήψεις της κυβέρνησης ΝΔ, του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ στην πρόσφατη προκήρυξη για θέσεις γιατρών αποδεικνύουν την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό τους σε συνθήκες πανδημίας. Με αποσπασματικά μέτρα, "μπαλώματα" και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για τη στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ επιδιώκουν να "κουκουλώσουν" τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού.

Με την παράλειψη από την προκήρυξη σημαντικών ειδικοτήτων (αναισθησιολογία, παθολογία) για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των ΤΕΠ της 7ης ΥΠΕ πετούν κυριολεκτικά την μπάλα στην εξέδρα. Αφενός αποπροσανατολίζουν από τις τεράστιες ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και αφετέρου  στοχεύουν στο "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ νοσοκομειακών μονάδων και νοσοκομειακών γιατρών του νησιού.

Είναι υποκριτική η όψιμη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την οποία ευθύνεται εξίσου όπως κι η σημερινή κυβέρνηση.

Καλούμε τους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, τα σωματεία και τις ενώσεις τους, ακόμα πιο μαχητικά, πιο μαζικά, πιο ενωτικά να καταδικάσουν την ανθυγιεινή πολιτική των κυβερνήσεων και να αγωνιστούν για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και με ειδικά κίνητρα όπου χρειάζεται, ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (ιδιωτικών ΜΕΘ, κλινικών, διαγνωστικών Κέντρων), μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, ένταξη όλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πραγματοποίηση μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ με προτεραιότητα σε δομές υγείας-πρόνοιας και εκπαίδευσης, μεγάλους εργασιακούς χώρους. Το ΚΚΕ θα καταθέσει σε αυτόν τον αγώνα όλες του τις δυνάμεις !

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια