Δίκη για τη μικρή Μελίνα: «Το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα»

Κρήτη
Δίκη για τη μικρή Μελίνα: «Το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταθέσεις των τραγικών γονέων

Με τις καταθέσεις των τραγικών γονέων ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο η οποία παρακολουθεί την διαδικασία από τα έδρανα της υπεράσπισης. Καταλυτικές για την ουσία της υπόθεσης είναι οι μαρτυρίες των γιατρών που διαχειρίστηκαν το περιστατικό όταν έφτασε πλέον στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου παρά την προσπάθεια που έγινε, το 4χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή με την  επιμελήτρια της ΜΕΘ Παίδων να εξηγεί το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε ανάλογα περιστατικά και τις συνιστώμενες δώσεις αδραναλίνης που χορηγούνται, οι οποίες φαίνεται να υπήρξαν πολλαπλάσιες στην περίπτωση της άτυχης Μελίνας. ΟΙ συνήγοροι της αναισθησιολόγου επιμένουν ωστόσο πως εκ παραδρομής αναφέρονται στα ενημερωτικά σημειώματα αμπούλες και όχι δόσεις.

"Το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών, την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο βρογχόσπασμος στα παιδιά ανέφερε, λυγίζοντας στο βήμα του μάρτυρα, ο Μανόλης Παρασκάκης καταθέτοντας στο δικαστήριο για τις συνθήκες θανάτου του 4χρονου κοριτσιού.

Σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση η μητέρα της μικρής Μελίνας περιέγραψε στο δικαστήριο πως πληροφορήθηκε έκπληκτη από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ πως η πιθανότητα να επιζήσει ήταν ελάχιστη, ενώ νωρίτερα στο Βενιζέλειο της είχαν καθησυχάσει ότι η εισαγωγή της στη Εντατική ήταν προληπτική.

Οι συνήγοροι των δυο πλευρών δίνουν σφοδρή μάχη για την αποκάλυψη κάθε πτυχής της υπόθεσης θανάτου της Μελίνας Παρασχάκη, με την ακροαματική διαδικασία να εξελίσσεται σε βαριά ατμόσφαιρα και επίκεντρο το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθηθεί από τη στιγμή που το άτυχο κοριτσάκι παρουσίασε βρογχόσπασμο κατά την εκτίμηση και την κλινική εικόνα που περιέγραψε η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος.

Καταλυτικές για την ουσία της υπόθεσης είναι οι μαρτυρίες των γιατρών που διαχειρίστηκαν το περιστατικό όταν έφτασε πλέον στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου παρά την προσπάθεια που έγινε, το 4χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή.

Η επιμελήτρια της ΜΕΘ Παίδων Ελισάβετ Γερομαρκάκη κλήθηκε να εξηγήσει αναλυτικά το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε ανάλογα περιστατικά και τις συνιστώμενες δόσεις αδραναλίνης που χορηγούνται, οι οποίες φαίνεται να υπήρξαν πολλαπλάσιες στην περίπτωση της άτυχης Μελίνας. Συγκεκριμένα η κατηγορούμενη είχε αναφέρει σε δυο ενημερωτικά σημειώματα ότι χορηγήθηκαν τρεις αμπούλες αδρεναλίνης οι οποίες με βάση και το χρόνο που μεσολάβησε μέχρι η άτυχη μικρούλα να μεταφερθεί από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ αντιστοιχούν σε 15 δόσεις.

Οι συνήγοροι της αναισθησιολόγου επιμένουν ωστόσο πως εκ παραδρομής αναφέρονται στα ενημερωτικά σημειώματα αμπούλες και όχι δόσεις.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι από την αναισθησιολόγο έχουν συνταχθεί τέσσερα διαφορετικά ενημερωτικά σημειώματα για την αντιμετώπιση του περιστατικού από τα οποία μόνο τα δυο είχαν γνωστοποιηθεί στους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ που προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τη μικρή Μελίνα . Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News