Κρήτη

Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης: Η «θωράκιση» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Το υγειονομικό υλικό ανά νομό

Ανακοινώνεται ότι όλες οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία του προσωπικού (ένστολου και πολιτικού) και γενικότερα η δημόσια υγεία από την πανδημία COVID– 19.

Ενδεικτικά, μέχρι τώρα, έχουν διανεμηθεί:

Ø (62.940) μάσκες,

Ø (62.500) γάντια,

Ø ( 1.732) λίτρα αντισηπτικού,

Ø ( 20) ασπίδες προσώπου,

Ø ( 208) ολόσωμες φόρμες,

Ø ( 30) θερμόμετρα και

Ø ( 79) γυαλιά προστασίας.

(Η επιμέρους κατανομή του υλικού ΕΔΩ)

Σημειώνεται ακόμα ότι έχει ικανοποιηθεί - εγκριθεί το σύνολο των αιτημάτων των αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών (αγορά υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις, τοποθέτηση πλεξιγκλάς κ.λπ.).

Ο εφοδιασμός των Υπηρεσιών με υγειονομικό υλικό θα συνεχιστεί, με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό και προγραμματισμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπρόσθετα, το αστυνομικό προσωπικό της Κρήτης, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιού, ενημερώνεται με σχετικές διαταγές, για το γενικό πλαίσιο προστασίας και τις επιμέρους διαδικασίες που αφορούν στην ασφαλή άσκηση των καθηκόντων του (κατά το χρόνο Υπηρεσίας σε κρατητήρια, κατά τη διάρκεια μεταγωγών, περιπολιών κ.λπ.).

Η προστασία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια