ΔΥΠΕ Κρήτης: Δεν γίνεται δεκτή η παραίτηση Γεωργόπουλου – Τι αναφέρει για τις ΜΕΘ

Κρήτη
ΔΥΠΕ Κρήτης: Δεν γίνεται δεκτή η παραίτηση Γεωργόπουλου – Τι αναφέρει για τις ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επίμαχες ειδικότητες Παθολογίας και Αναισθησιολογίας δεν συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη λόγω της έλλειψής που ήδη υφίσταται

Σε νέα ανακοίνωση της η 7η ΥΠΕ αναφέρει πως «δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Καθηγητή Πνευμονολογίας και Συντονιστή λειτουργίας των ΜΕΘ Νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών με λοίμωξη από το νέο κορωνοιό SARS –COV, κ. Γεωργόπουλου, προσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας τους και στη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κρήτη» και πως οι επίμαχες ειδικότητες Παθολογίας και Αναισθησιολογίας δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα φάση και προκήρυξη, «διότι θα ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης αναισθησιολογικών τμημάτων και μείωσης αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων ή ακόμα και κλεισίματος ήδη υπάρχουσας ΜΕΘ σε νοσοκομείο του νησιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όλων των πολιτών της Κρήτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεχόμενη την πρόταση της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (28/5/2020) και της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ, προχωρά άμεσα στη δημιουργία πρότυπης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Κρήτης, την πρώτη διασυνδεόμενη στην Ελλάδα, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου 28/7/2020, με εισήγηση του Διευθυντή της ΜΕΘ, αιτήθηκε εφτά (7) θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία των έντεκα (11) νέων κλινών ΜΕΘ.

3 Σεπτεμβρίου 2020 με απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 3674/3.9.2020)

συστάθηκαν όχι 7 αλλά 15 συνολικά θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ για τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ ΠαΓΝΗ.

8 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ με εισήγηση της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προς το ΥΥ.

Χθες 22/9/2020 προκηρύχτηκαν 38 θέσεις μονίμων γιατρών για τα νοσοκομεία της Κρήτης, 10 εκ των οποίων για τη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ.

Η προκήρυξη των θέσεων έγινε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 60, Νόμος 4690 (ΦΕΚ 104/30.5.2020) και τον οργανισμό του νοσοκομείου.

Άμεσα θα προκηρυχτούν και οι επόμενες πέντε (5) θέσεις για τις ανάγκες της μονάδας του νοσοκομείου.

Στόχος της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την παρούσα προκήρυξη, είναι η ενδυνάμωση όλων των νοσοκομείων της Κρήτης.

Σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τη σχετική εισήγηση των ΔΣ, προκηρύχτηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι ειδικότητες που δεν θέτουν σε κίνδυνο ήδη υπάρχουσες μονάδες, τμήματα και κλινικές, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις ΜΕΘ του νησιού.

Οι επίμαχες ειδικότητες Παθολογίας και Αναισθησιολογίας δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα προκήρυξη, λόγω της έλλειψής τους σε τοπικό επίπεδο και ειδικά της αναισθησιολογίας, που παρουσιάζεται ακόμα και σε πανευρωπαϊκό.

Επομένως δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα φάση, διότι θα ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης αναισθησιολογικών τμημάτων και μείωσης αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων ή ακόμα και κλεισίματος ήδη υπάρχουσας ΜΕΘ σε νοσοκομείο του νησιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όλων των πολιτών της Κρήτης. Οι λόγοι κατανομής των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ως έχει στην προκήρυξη, έγιναν κατανοητοί και σεβαστοί και από τους εκπροσώπους των Συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων, όταν το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Στόχος μας πάντα και μοναδική προτεραιότητά μας η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας! Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης πάνω σε αυτή τη στόχευση, δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Καθηγητή Πνευμονολογίας και Συντονιστή λειτουργίας των ΜΕΘ Νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών με λοίμωξη από το νέο κορωνοιό SARS –COV, κ. Γεωργόπουλου, προσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας τους και στη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κρήτη».

Υπενθυμίζεται πως ο Δ/ντής της Μονάδας ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο ράδιο  98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, την παραίτηση του από την θέση του συντονιστή στις ΜΕΘ της Κρήτης, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση πλήρωσης 10 θέσεων Επιμελητών Β' για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με ανειδίκευτους γιατρούς, αποκλείοντας τους εξειδικευμένους εντατικολόγους, επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News