Εκπαιδευτήριο Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή: Τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Κρήτη
Εκπαιδευτήριο Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή: Τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου με τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς, απέδωσαν φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν

Στο Ηρώο Αμιρών, του Δήμου Βιάννου, βρέθηκε η Ε’ τάξη του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», με αφορμή τα γεγονόνα του Ολοκαυτώματος της Βιάννου του 1943.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου, κ. Μαρκάκης Άρης, με τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς, βρέθηκαν εκεί για να αποδώσουν φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν.

Το Ολοκαύτωμα των χωριών της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας αποτελεί ένα από το πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Γ’ Ράιχ σε όλη την Ευρώπης, ένα αγκάθι της σύγχρονης ιστορίας:

Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 1943 τα γερμανικά στρατεύματα της εποχής, δολοφόνησαν εν ψυχρώ 400 πολίτες της περιοχής καθώς κατέστρεψαν ολοσχερώς χωριά της Βιάννου.

Κατά την Εκπαιδευτική επίσκεψη, κατατέθηκαν στέφανα προς τιμήν των θυμάτων του ολοκαυτώματος, από το Εκπαιδευτήριο, εις μνήμην των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ως ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης για εκείνους που ηρωικά θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Mετά την κατάθεση των στεφάνων, παρεβρέθηκε εκεί η κ. Κεφαλάκη Γεωργία, η οποία ήταν περίπου 12 ετών, κατά την περίοδο του ολοκαυτώματος. Μίλησε για τη δική της οπτική και αναφέρθηκε στα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, όπως εκείνη τα βίωσε.

Οφείλουμε να τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Οφείλουμε να θυμόμαστε γεγονότα όπως το Ολοκαύτωμα της Βιάννου κατά το οποίο έγιναν μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές πάνω από 20 χωριών στις περιοχές της Βιάννου και της Ιεράπετρας, από τη Ναζιστικό κόμμα στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Άλλωστε «ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει» είπε ένας Ισπανός Φιλόσοφος. Γι’ αυτό, γνώμονας του Εκπαιδευτηρίου, είναι, μεταξύ άλλων, να καλλιεργήσει στα παιδιά την ενσυναίσθηση και τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News