Κρήτη

Πως εκτιμά το υπουργείο Υγείας τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά

Αποδίδουν τα έκτακτα μέτρα – Χαμηλός ο αριθμός R σε σχέση με την Αττική

Τα έκτακτα μέτρα ή αλλιώς το μερικό lockdown που έχουν επιβληθεί στο Ηράκλειο και τα Χανιά φαίνεται ότι αποδίδουν, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέροντας παράλληλα ότι η πιθανή άρση των μέτρων θα κριθεί καθαρά από την επιδημιολογική καμπύλη στους δύο νομούς αλλά και στην Κρήτη γενικότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής ειδικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών Αχιλλέας Γκίκας που υπογράμμισε την δυναμική των αριθμών λέγοντας ότι ο αριθμός R στην Κρήτη παρά τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλός σε σχέση με την Αττική και άλλες περιοχές, στοιχείο που αποδίδεται στα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται σε Ηράκλειο και Χανιά.

Την ίδια ώρα ο κ. Κοντοζομανής δεν αρνήθηκε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ όσον αφορά τις νοσηλείες στις ΜΕΘ, κάτι που αν δεν αλλάξει γρήγορα, ίσως οδηγήσει στο να μπλοκάρουν οι ΜΕΘ για κορωνοιό.

Σύμφωνα με το υφυπουργό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και σε συνδυασμό με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοιό, φτιάχνουν το πλάνο για τα νέα μέτρα εφόσον αυτά χρειάζονται ανά περιοχή.

Όσον αφορά την σχολική χρονιά αναφέρθηκε στα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και στην ανάγκη για πιστή εφαρμογή, έτσι ώστε να είναι δεδομένη η θωράκιση της δημόσιας υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια