Βενιζέλειο: Αντιδράσεις για την μετακίνηση του αναισθησιολόγου

Κρήτη
Βενιζέλειο: Αντιδράσεις για την μετακίνηση του αναισθησιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδρούν γιατροί - Εμμένει στην απόφαση του ο Διοικητής

Αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από την απόφαση της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου,  να μεταφερθεί ένας αναισθησιολόγος από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου στην τέλεση των τακτικών χειρουργείων, ώστε να δοθεί έτσι λύση στο θέμα που προέκυψε με την πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων και την αδυναμία κάλυψης των εσωτερικών εφημεριών των αναισθησιολόγων λόγω υποστελέχωσης.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η απόφαση είναι ειλημμένη, δεν αλλάζει και πως θα πρέπει να την σεβαστεί ο γιατρός και να την υλοποιήσει.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου:

«Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αυτό  αποφασίστηκε ομόφωνα σήμερα μετά από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε  ο Διοικητής  Κώστας Τερζάκης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, παρουσία της  Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, των Προέδρων των Νοσοκομειακών γιατρών Ν. Ηρακλείου και  του Σωματείου Εργαζομένων Β.Γ.Ν.Η.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όλα τα εμπλεκόμενα μέλη συναίνεσαν στη δυνατότητα υποστήριξης της λειτουργίας του Αναισθησιολογικού Τμήματος από «ιδίους πόρους» της μονάδας υγείας, με την εσωτερική μετακίνηση αναισθησιολόγου του ΤΕΠ, στηρίζοντας την σχετική απόφαση την οποία υπέγραψε ο Διοικητής του νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας τη συνεχή και ομαλή ροή των τακτικών επεμβατικών πράξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Εκ της Διοικήσεως»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από το site σας για την μετακίνηση του αναισθησιολόγου/ επειγοντολόγου Όθωνα Φραϊδάκη από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου στα χειρουργεία, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την απόσπαση έτερου αναισθησιολόγου στο ΓΝ Ρεθύμνου.

Ο ιατρός Όθωνας Φραϊδάκης είναι αναισθησιολόγος εξειδικευμένος στην Επείγουσα Ιατρική, με περισσότερα από 25 χρόνια συνεχούς εργασίας στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω αυτών καθώς και της μεγάλης εκπαιδευτικής εμπειρίας που επίσης διαθέτει στο συγκεκριμένο τομέα έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος εκπαίδευσης των εξειδικευόμενων ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η νευραλγική εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα (ΦΕΚ 1404_23-4-2019 τΒ) την προηγούμενη χρονιά. Προς τιμή μας, το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που λειτούργησε στην Ελλάδα είναι αυτό του ΠαΓΝΗ με συνδεόμενο νοσοκομείο το ΒΓΝΗ, και οι πρώτοι εξειδικευόμενοι έχουν ξεκινήσει μόλις 1 μήνα.

Η απόφαση αυτή, της μετακίνησης του υπεύθυνου εκπαίδευσης στο ΤΕΠ του ΒΓΝΗ μας εξέπληξε δυσάρεστα και μας βρίσκει εντελώς αντίθετους αφού ουσιαστικά πυρπολεί την μισή εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε από τις διοικήσεις του ΒΓΝΗ και της 7ης ΥΠΕ να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση αυτή, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία των πρώτων εξειδικευόμενων Επείγουσας Ιατρικής του εκπαιδευτικού κέντρου της Κρήτης».

Οι ιατροί – Εξειδικευόμενοι Επείγουσας Ιατρικής

Αναστασία Σπαρτινού

Δημήτρης Βασιλάκης

Ειρήνη Τραχανατζή

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής

Ελένη Σαλακίδου, Επιμελήτρια Α’ ΤΕΠ ΠαΓΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News