Βενιζέλειο: Προσωρινή λύση για τα τακτικά χειρουργεία με «εσωτερική μετακίνηση» αναισθησιολόγου

Κρήτη
Βενιζέλειο: Προσωρινή λύση για τα τακτικά χειρουργεία με «εσωτερική μετακίνηση» αναισθησιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «παρά ένα» δόθηκε λύση

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη από τη διοίκηση του νοσοκομείου και όλα τα αρμόδια όργανα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για την δυνατότητα πραγματοποίησης των τακτικών χειρουργείων, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εσωτερικών εφημεριών των αναισθησιολόγων και λόγω υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί ένας αναισθησιολόγος από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου στην τέλεση των τακτικών χειρουργείων του νοσοκομείου. Η εσωτερική αυτή «απόσπαση», λύνει τα προβλήματα, σύμφωνα με τον ίδιο και τα τακτικά χειρουργεία θα εκτελούνται κανονικά.

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων είναι χρόνιο και αφορά αρκετά νοσοκομεία της χώρας, ενώ όσον αφορά το Βενιζέλειο, από τους 11 αναισθησιολόγους που διαθέτει, οι δύο έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας για σοβαρούς λόγους υγείας, ενώ από τους υπόλοιπους οι μισοί είναι άνω των 55 και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπερβάλλουν εαυτόν. Και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η απόσπαση ενός αναισθησιολόγου προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν επιλέγουν την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» προτείνει στο υπουργείο Υγείας να μοριοδοτεί όποιον επιλέξει την ειδικότητα αυτή, έχοντας προκηρύξει θέσεις από τις οποίες θα διορίζονται άμεσα όποιοι την επιλέξουν, μετά από μια σχετική ειδίκευση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Ράνιας Μπέτση, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου, οι αναισθησιολόγοι είχαν επισημάνει εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, που έχει ως συνέπεια να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία και να μην λειτουργεί κάποιες μέρες η 5η χειρουργική αίθουσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις λίστες για χειρουργεία (που χρήζουν αναισθησιολόγο) του Βενιζελείου περιλαμβάνονται 2493 ασθενείς, με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι πολύμηνη και να καθυστερεί η θεραπεία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News