Βενιζέλειο: Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» στα χειρουργεία

Κρήτη
Βενιζέλειο: Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» στα χειρουργεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διοίκηση που συγκαλεί σήμερα τη σύσκεψη προσπαθεί να βρει μια άμεση λύση για να μη μειωθεί δραματικά ο αριθμός των τακτικών χειρουργείων

Ένα βήμα πριν τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο τεθούν σε πλήρη υπολειτουργία βρίσκεται το νοσοκομείο, αφού το χρόνιο πρόβλημα των αναισθησιολόγων σε μέρες COVID-19, πλέον, είναι εκρηκτικό.

Σήμερα το πρωί υπάρχει έκτακτη σύσκεψη από τη διοίκηση του νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς οι χειρουργοί δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τουλάχιστον όλα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία ελλείψει αναισθησιολόγων, ζητώντας να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός τους, ενώ και για τα έκτακτα περιστατικά υπάρχει δυστοκία στην αντιμετώπισή τους.

Ως γνωστόν το πρόβλημα των αναισθησιολόγων είναι χρόνιο και αντιμετωπίζεται πανελλαδικά. Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, από τους 11 αναισθησιολόγους που διαθέτει, οι δύο έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας για σοβαρούς λόγους υγείας, ενώ από τους υπόλοιπους οι μισοί είναι άνω των 55 και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπερβάλλουν εαυτόν. Και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η απόσπαση ενός αναισθησιολόγου προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η Διοίκηση που συγκαλεί σήμερα τη σύσκεψη προσπαθεί να βρει μια άμεση λύση για να μη μειωθεί δραματικά ο αριθμός των τακτικών χειρουργείων.

Ωστόσο η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» επαναφέρει παλιότερη πρότασή της, ευθέως στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου το θέμα να διευθετηθεί σε βάθος χρόνου και μόνιμα.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν επιλέγουν την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, η εφημερίδα προτείνει στο υπουργείο Υγείας να μοριοδοτεί όποιον επιλέξει την ειδικότητα αυτή, έχοντας προκηρύξει θέσεις από τις οποίες θα διορίζονται άμεσα όποιοι την επιλέξουν, μετά από μια σχετική ειδίκευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News