Στη Σούδα θα βρεθεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

Κρήτη
Στη Σούδα θα βρεθεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνηση στρατηγικής για την κυβέρνηση

Στην Ελλάδα – με σταθμός της επίσκεψής του στην Κρήτη- θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Μάικ Πομπέο θα βρεθεί στην Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο και μάλιστα μια μόλις μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε σχέση με τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρεθεί για επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πομπέο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο, παρουσία και του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια. Στη συνέχεια θα σύμφωνα με το capital.gr μεταβεί στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όπως χαρακτηρίζεται, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πριν μια περίπου εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε την Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εξέφρασε ανησυχία για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τη στήριξη των ΗΠΑ σε μια λύση στο Κυπριακό. 

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News