Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης - Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό

Κρήτη
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης - Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνατός σεισμός νότια του νομού Ηρακλείου - Άλλοι δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης μέσα σε λίγα λεπτά

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, σε θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 5,5 και αναθεώρησε σε 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης αρχικά 5,7 και αναθεώρησε σε 5.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό του βάθος 25 χλμ. 

Σημειώνεται ότι άλλοι δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης σημειώθηκαν στην περιοχή, ο ένας ήταν 3,4 της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και ο άλλος 2,5. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ρέθυμνο, όπου για αρκετά δευτερόλεπτα η έντασή του προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νομού. 

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Νικολιδάκη στην περιοχή που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Υπήρξε μία σχετική αναστάτωση στον κόσμο, αλλά τίποτα ανησυχητικό, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Κρήτη Σήμερα».

Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας, που μίλησε στην εκπομπή και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πιθανόν να έχουμε κάποιες μικρές καταπτώσεις στα νότια τμήματα του νομού.

Δείτε το απόσπασμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News