Κρήτη

Ειδικοί φρουροί: Φυλάνε πολιτικούς αντί να πιάνουν εγκληματίες

Τι αναφέρει η Ένωση Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. για Χανιά και Ρέθυμνο

Σημαντικό ζήτημα θέτει η Ένωση Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οποίας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι στα Χανιά και στο Ρέθυμνο οι ειδικοί φρουροί, αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να κυνηγούν τη “βαριά” εγκληματικότητα, είναι επιστρατευμένοι στη φύλαξη... πολιτικών προσώπων!

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με βάση το σύνταγμα, η Ελληνική Αστυνομία είναι υπεύθυνη και υποχρεούται να εξασφαλίζει το αίσθημα ασφαλείας σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της επικράτειας. Γίνεται αυτό στα Χανιά και στο Ρέθυμνο; Εμείς ως Ένωση, για όποιους δεν τον γνωρίζουν, ενημερώνουμε ότι αυτό δε συμβαίνει.

Από πού προβλέπεται οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν αποστολή την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, αντί να περιπολούν τις περιοχές ευθύνης τους, να εγκλωβίζονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε 24ωρη σταθερή φύλαξη σε καθημερινή βάση σε πολιτικά γραφεία και σπίτια;

Για ποιο λόγο οι ενισχυτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αποσπασμένες για την περιοχή του Μυλοποτάμου, εκτελούν υπηρεσία και αυτοί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων; Προβλέπεται από κάπου; Αλήθεια, η πολιτική και φυσική μας ηγεσία, ο υπουργός μας και αρχηγός μας, είναι ενήμεροι ότι καταστρατηγούνται οι δικιές τους εντολές ή ξεχαστήκανε οι διαβεβαιώσεις που πρόσφατα δόθηκαν στους κατοίκους για την τόνωση της αστυνόμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές;

Εντέλει η αποστολή της Αστυνομίας είναι να περιπολεί και να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών ή μόνο των πολιτικών;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια