Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους ΕΣΥ στην Κρήτη

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους ΕΣΥ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις»

Αγωνία για τους συμβασιούχους του ΕΣΥ στην Κρήτη, οι οποίοι ζουν με το φόβο της επερχόμενης λήξης των συμβάσεών τους και αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον. Όπως αναφέρουν  «βάλαμε πλάτη στην πανδημία, γνωρίζοντας ότι σε λίγους μήνες οι συμβάσεις μας λήγουν».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Είμαστε οι Συμβασιούχοι του Ε.Σ.Υ. Είμαστε οι Επικουρικοί, οι ΣΟΧ, οι Εργολαβικοί, οι 4000 ΟΑΕΔ.

Είμαστε εμείς που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες την τελευταία επταετία στο ΕΣΥ.

Οι ειδικότητες πάρα πολλές, όπως νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, τεχνολόγοι ακτινολογικού, παραϊατρικό προσωπικό, ασφάλεια, πλήρωμα ΕΚΑΒ, τραπεζοκόμοι, παρασκευαστές, διοικητικοί, βοηθοί θαλάμου, τεχνικοί κ.α.

Όλοι αυτοί είμαστε το λεγόμενο Λοιπό Προσωπικό που ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ασθενή καθημερινά.

Δουλεύουμε στο πλάι των μόνιμων συναδέλφων και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, άγχη κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια πίεση λόγω του λιγοστού προσωπικού.

Όλοι εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή και δίνουμε πραγματικό αγώνα για το εθνικό σύστημα υγείας και το συνάνθρωπό μας.

Είμαστε εργαζόμενοι εξειδικευμένοι ο καθένας στον τομέα μας, όπου και δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά, παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι πλησιάζει η απόλυσή μας.

Όλοι εμείς είμαστε η μοναδική ουσιαστική ενίσχυση αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ, καθώς αποτελούμε περίπου το 35% των εργαζομένων στα νοσοκομεία και Κ.Υ και καλύπτουμε θέσεις ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε στις θέσεις αυτές πάνω από 36 μήνες, είμαστε εξειδικευμένο προσωπικό και γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του κάθε νοσοκομείου και φορέα.

Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία και να διαχειριστούμε αυτή την κρίση για όσο ακόμα μας το επιτρέψουν.

Βάλαμε πλάτη στην πανδημία, γνωρίζοντας ότι σε λίγους μήνες οι συμβάσεις μας λήγουν.

Ζητάμε την στήριξή σας για να μείνουμε στις εργασίες μας. Εμείς ξεπεράσαμε τις ανθρώπινες δυνατότητες για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών και κάνουμε το καθήκον μας.

Η Πολιτεία θα κάνει το ίδιο; Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι ο ελάχιστον φόρος τιμής για τις ζωές που σώζουμε.

Σας Ευχαριστούμε από καρδιάς που μας εμπιστευτήκατε τις ζωές σας. Θα μας αφήσετε να φύγουμε;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News