Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στην ερώτηση της ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στην ερώτηση της ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν τίθεται ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και καμία έρευνα στα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης δεν έχει παγώσει»

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στη ΔΕΘ μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του για εξοπλιστικά, υγεία, εργασιακά και οικονομία.

Η συνέντευξη Τύπου διεξήχθη μέσω ενός συνδυασμού φυσικής παρουσίας των δημοσιογράφων και ερωτήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς οι περισσότεροι από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους συμμετείχαν στη συνέντευξη ηλεκτρονικά.

Μεταξύ των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου, ήταν και ο Γιώργος Σαχίνης, από την ΚΡΗΤΗ TV.

Η ερώτηση του κ. Σαχίνη προς τον Πρωθυπουργό, επικεντρώθηκε στα Ελληνοτουρκικά, ωστόσο, ο κ. Σαχίνης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σχόλιό του αναφορικά με τον τουρισμό το 2021.

Ο πρωθυπουργός έκανε διευκρινήσεις για τα εθνικά μας θέματα αλλά και τις έρευνες υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.

«Δεν τίθεται ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών, ουδέποτε αυτό αποτέλεσε αντικείμενο διερευνητικών επαφών και δεν θα αποτελέσει και τώρα αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

«Καμία έρευνα στα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης δεν έχει παγώσει», τόνισε, διευκρινίζοντας πως όταν μιλά για θαλάσσιες ζώνες αναφέρεται σαφώς σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Επίσης, υπογράμμισε, πως η χώρα διατηρεί πάντα τα δικαιώματά της, να προχωρήσει εφόσον το κρίνει στην προκήρυξη οικοπέδων, εφόσον υπάρχει και ενδιαφέρον εντός περιοχών που είναι οριοθετημένες. Το μνημόνιο με την Αίγυπτο μάς δίνει το νομικό πάτημα να έχουμε επίσημα οριοθετημένη και ανακοινωμένη στον ΟΗΕ οικονομική ζώνη με την Αίγυπτο.

Ενώ, για τον τουρισμό, σχολίασε, μεταξύ άλλων πως η σεζόν για το νησί δεν είναι απολύτως χαμένη υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια να σωθεί η παρτίδα: «Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα και στην Κρήτη, όμως κάτι καταφέρατε και σώσατε. Υπάρχει ανάγκη να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Το 2021 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Και, αν τα πράγματα πάνε καλά, το 2021 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και για τον τουρισμό». «Το 2021 είναι η καλύτερη χρονιά για να παρουσιάσουμε τη νέα Ελλάδα της αισιοδοξίας, της αποτελεσματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News