Κρήτη

Ηράκλειο: Με κορωνοϊό διαγνώστηκε νεαρός αστυνομικός

Σε καραντίνα οι συνάδελφοι του με τους οποίους εργαζόταν στον ίδιο χώρο

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει το πρώτο θετικό δείγμα κορωνοϊού σε αστυνομικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας στο Ηράκλειο και ήδη βρίσκεται σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα.

Ο νεαρός ένστολος που εκτελεί κυρίως υπηρεσία γραφείου εντός του Αστυνομικού Μεγάρου, ωστόσο δεν φαίνεται να προσβλήθηκε από τον υιό εν ώρα υπηρεσίας, καθώς βρέθηκε θετικός στο πλαίσιο ιχνηλάτισης των επαφών συγγενικού του προσώπου το οποίο εργάζεται στον τομέα του τουρισμού.

Αυτόματα ο νεαρός αστυνομικός μπήκε σε καραντίνα ενώ οι ίδιες οδηγίες εφαρμόστηκαν και για του συναδέλφους του. Ήδη 10 αστυνομικοί που εργάζονται στον ίδιο χώρο υποβλήθηκαν σε τεστ με το πρώτο δείγμα να προκύπτει αρνητικό. Ωστόσο παραμένουν εκτός υπηρεσίας ώστε τη Δευτέρα να υποβληθούν σε δεύτερο έλεγχο.

Την κατάσταση διαχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω του μεγάλου αριθμού ενστόλων που υπηρετούν, είτε προσέρχονται καθημερινά στο Αστυνομικό Μέγαρο, την παρουσία δεκάδων κρατουμένων στο χώρο των κρατητηρίων αλλά και την καθημερινή συρροή πολιτών.

Αναμενόμενο παρά τη μεγάλη προσοχή με την οποία προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους χαρακτηρίζουν την εξέλιξη οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που ζητούν επιπλέον μέτρα για την προστασία και τη θωράκιση της υγεία των συναδέλφων τους.

Ήδη η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου έχει διαβιβαστεί αίτημα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΟΔΥ ώστε να υποβληθούν σε μοριακό τεστ αρχικά όλοι οι εργαζόμενοι στο αστυνομικό μέγαρο και στη συνέχει όλοι οι αστυνομικοί που εργάζονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια