Κρήτη

Γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ έχει δοθεί εντολή και έχει ξεκινήσει ήδη απόψε διαδικασία απολύμανσης του χώρου

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε γιατρός παθολόγος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

 Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός είχε πάει για διακοπές στη Μύλο και επιστρέφοντας υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό.

Χθες βράδυ που είχε εφημερία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ένιωσε μυαλγία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Σήμερα τα αποτελέσματα του τέστ, έδειξαν ότι ο γιατρός είναι θετικός στον  κορωνοϊό.

Από την διαδικασία ιχνηλάτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι ήρθε σε επαφή με 9 γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων οι επαφές ιχνηλατούνται.

Η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, έχει θέσει σε εφαρμογή όλα  τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ έχει δοθεί εντολή και έχει ξεκινήσει ήδη από απόψε, διαδικασία απολύμανσης του συγκεκριμένου χώρου.

Να σημειωθεί ότι ο έμπειρος γιατρός δεν ήρθε σε επαφή με ασθενείς κατά την διάρκεια που εκείνος  το βράδυ της Πέμπτης, βρισκόταν στους χώρους του νοσοκομείου.

Τα πρωτοκόλλα στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό            

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται είναι:

Προσωπικό με θετικό test και συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο test την 14η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

 

  • Προσωπικό με θετικό test, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 μέρες, κάνει νέο test την 7η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

 

  • Προσωπικό με αρνητικό test, αλλά με συμπτώματα συμβατά με COVID-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο test 2 μέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το test είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

ΑΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια