Επιδότηση έως και 90% για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού εξοπλισμού

Κρήτη
Επιδότηση έως και 90% για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού εξοπλισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποτρέπονται φαινόμενα υπεραλίευσης και διασφαλίζεται η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων»

Τη δυνατότητα επιδότησης έως και 90% για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού εξοπλισμού δίνει στους αλιείς απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί, Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας.

Μέσω της απόφασης δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών διαβίβασης δεδομένων (VMS -ERS-AIS) με επιδότηση που φθάνει σε ποσοστό έως και 90%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «αποτρέπονται φαινόμενα υπεραλίευσης και διασφαλίζεται η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και η επάρκεια των αλιευτικών αποθεμάτων».

Αναλυτικά, για τις πολύ μικρές, μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις στην επικράτεια της χώρας, η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 80% ενώ η ιδιωτική συμμετοχή στο 20%, ενώ στα απομακρυσμένα νησιά η δημόσια ενίσχυση φτάνει το 85% και η ιδιωτική συμμετοχή στο 15%.

Σε ότι αφορά τις λοιπές επιχειρήσεις μεγέθους μεγαλύτερου της ΜμΕ η δημόσια ενίσχυση στην επικράτεια της χώρας ορίστηκε σε 30% και η ιδιωτική συμμετοχή στο 70%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύσει και για τις ίδιες επιχειρήσεις στα απομακρυσμένα νησιά.

Τέλος, για την παράκτια αλιεία μικρής κλίμακας με αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους έως 12 μέτρα που δεν χρησιμοποιούν συρόμενα εργαλεία στην πειρατεία της χώρας το ποσοστό της δημόσιας συμμετοχής αγγίζει το 90% και τις ιδιωτικής το 10% όπως και για τις ίδιες επιχειρήσεις στα απομακρυσμένα νησιά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News