Δωρεά 20 αναπνευστήρων στην 7η Υ.ΠΕ.

Κρήτη
Δωρεά 20 αναπνευστήρων στην 7η Υ.ΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ενισχύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη

Είκοσι αναπνευστήρες καθώς και μια συσκευή ηλεκτρικής εμπέδησης, παραδόθηκαν σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στην Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και στον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, στο πλαίσιο δωρεάς, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι αναπνευστήρες και η συσκευή ηλεκτρικής εμπέδησης αποτελούν ευγενική δωρεά της Περιφέρειας Κρήτης προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια και προορίζονται για τις ανάγκες όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων ευθύνης της. Η αποδοχή της δωρεάς από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης έγινε μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης παρευρέθησαν οι Διοικητές όλων των νοσοκομείων της Κρήτης, των Πα.Γ.Ν.Η., Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο», Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», Γ.Ν. Ρεθύμνου και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου, κ.κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, Κώστας Τερζάκης, Γιώργος Μπέας, Λευτέρης Μαρκάκης, και Μανόλης Ανδρεαδάκης αντίστοιχα, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Συντονιστής ΜΕΘ Covid για τα νοσοκομεία της Κρήτης, Δημήτρης Γεωργόπουλος και ο Μανόλης Λουμπούνης Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, μετά την υπογραφή παράδοσης της δωρεάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μία σημαντική δωρεά από την Περιφέρεια Κρήτης παραδίδεται σήμερα στην Υγειονομική Περιφέρεια. Είκοσι (20) μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης θα ενισχύσουν σημαντικά όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία του νησιού μας.

Η σημερινή ουσιαστική δωρεά, η οποία φέρει και την υπογραφή αποδοχής από τον Υπουργό Υγείας, έρχεται να επισφραγίσει για ακόμα μία φορά την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης. Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρο Βαμβακά, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο για την στήριξή τους όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Η κατανομή των αναπνευστήρων στα νοσοκομεία μας θα γίνει σε συνεργασία με τον πολύτιμο συνεργάτη για την Υγειονομική Περιφέρεια, Καθηγητή και διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Δημήτρη Γεωργόπουλο, ο οποίος έχει οριστεί και συντονιστής ΜΕΘ Covid για τα νοσοκομεία της Κρήτης. Η ουσιαστική και μεγάλη αυτή δωρεά, που έρχεται σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης, έρχεται να ενισχύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μία προσπάθεια η οποία γίνεται ευρύτερα στη χώρα. Είναι προτεραιότητα τόσο του Πρωθυπουργού της χώρας όσο και του Υπουργού Υγείας και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ενίσχυση των μονάδων στα νοσοκομεία μας. Αυτό έχει πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και με ανθρώπινο δυναμικό και με βιοϊατρικό εξοπλισμό. Φυσικά, το επόμενο διάστημα αναμένουμε και την ανάπτυξη νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε όλη τη χώρα και στο νησί μας, ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ως Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε εξ’ αρχής. Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία με προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του για την σημερινή παράδοση από την Περιφέρεια Κρήτης 20 αναπνευστήρων τελευταίας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ανέφερε: «Παραδώσαμε σήμερα είκοσι αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας, για την ενίσχυση της λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης. Ενισχύουμε με αυτόν τον τρόπο τις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης, θωρακίζοντας τους συμπολίτες μας από την πανδημία. Οι αναπνευστήρες αυτοί, αφού διανεμηθούν και τεθούν σε λειτουργία στα νοσοκομεία της Κρήτης θα προσφέρουν αυξημένη φροντίδα σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε δίπλα σε όλους τους φορείς της δημόσιας υγείας. Με την προμήθεια απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών, με τη χρηματοδότηση για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού χτίζουμε καθημερινά ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας απέναντι στη νόσο COVID-19».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς δήλωσε: «Σε ολόκληρο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού οι υγειονομικές αρχές επιδόθηκαν σε ένα συνεχές αγώνα για τη στήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τη διασφάλιση επαρκών μέσων για την αναπνευστική υποστήριξη των ασθενών, ως μέσο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ατόμων που εκδηλώνουν απειλητικά για τη ζωή τους συμπτώματα της νόσου COVID- 19. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Κρήτης προχωράει σήμερα στην ενίσχυση των Νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Κρήτης με είκοσι αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να συμβάλει στην επαύξηση της δυνατότητάς τους ως προς την αποτελεσματική φροντίδα ασθενών που χρήζουν διασωλήνωσης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης τους σε αναπνευστήρα». Παράλληλα ο κ. Βαμβακάς ανέφερε, ότι, «σ’ αυτή τη μάχη κατά του κορωνοϊού η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ενισχύοντας την επάρκεια των Δομών Υγείας του νησιού σε υλικο- τεχνική υποδομή, εξειδικευμένο βιοϊατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για την αποτελεσματική ανταπόκρισή τους στις αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News