Κρήτη

Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας Ηρακλείου ενημερώνονται διαδικτυακά για τον κορωνοϊό

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά πληροφορίες

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η χρήση της μάσκας ατομικής προστασίας» για την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα αγωγής υγείας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ Μανόλη Μπελαδάκη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία του Ι.Σ.Η. και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ιδιαιτέρως αυτή την δύσκολη περίοδο με τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη σχολική πραγματικότητα η εξάπλωση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα τονίστηκε η ανάγκη για ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για θέματα αγωγής υγείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να αναλάβουν οι δυο φορείς από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθούν αρχικά οι εκπαιδευτικοί σε θέματα της ιατρικής επικαιρότητας. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν την έναρξη των μαθημάτων, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 διοργανώνεται για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου μια διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η χρήση της μάσκας ατομικής προστασίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις στις ώρες 10-11 πμ για τους Προϊστάμενους-νες Νηπιαγωγούς και στις 11-12 πμ για τους Διευθυντές-τριες των Δημοτικών Σχολειών Ηρακλείου.

Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κος Μανόλης Μπελαδάκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κος Χάρης Βαβουρανάκης και εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο κος Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, και ο κος Δημήτριος Ξυδάκης, Νεφρολόγος, Επιμελητής Α’ Νεφρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα επακολουθήσει διάλογος όπου θα τεθούν ερωτήσεις από τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να λυθούν οι απορίες που τυχόν υπάρχουν σχετικά με το θέμα της χρήσης της μάσκας ατομικής προστασίας.

Με αφορμή, λοιπόν, την πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας COVID-19, ο Ιατρικός Σύλλογος και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώνουν τις δυνάμεις τους, έχοντας σκοπό την έγκυρη ενημέρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια