Τυμπάκι - επεισόδια: «Καμπάνα» σε 3, αναβολή για τους υπόλοιπους - Σε 5 αποδίδονται ρατσιστικά κίνητρα

Κρήτη
Τυμπάκι - επεισόδια: «Καμπάνα» σε 3, αναβολή για τους υπόλοιπους - Σε 5 αποδίδονται ρατσιστικά κίνητρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που διαπράττουν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Αναβλήθηκαν οι δίκες των περισσοτέρων από τα άτομα που συνελήφθησαν στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, κατά την ξενοφοβική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος κάποιων εκ των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα, πάντως, σήμερα, τρεις από τους συλληφθέντες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν για οπλοφορία μαχαιριού και ο ένας για οπλοφορία ροπάλου. Και στους τρεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Για τους πέντε από αυτούς, η υπόθεση διαχωρίστηκε, καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση που έγινε στο χώρο λατρείας μουσουλμάνων στο Τυμπάκι, όπου πετάχτηκαν πέτρες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. 

Τέσσερις κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που διαπράττουν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, ο ένας εξ αυτών είχε καθοδηγητικό ρόλο καθώς φέρεται να έδρασε ως υποκινητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο σε δήμο της Ανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα του νομού Λασιθίου.

Η δίκη των πέντε συγκεκριμένων κατηγορουμένων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που δεν δικάστηκαν σήμερα, βαρύνονται με κατηγορίες που σχετίζονται με όπλα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ωστόσο, και η εν λόγω δίκη αναβλήθηκε.

Εξάλλου, χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υγείας της περιοχής μετανάστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί οι δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εδώ και λίγα 24ωρα, οι μετανάστες που ζουν στο Τυμπάκι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News