Στην Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Κρήτη
Στην Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Έως την Κρήτη και συγκεκριμένα τις βορειοδυτικές της ακτές, έφτανε το απόγευμα της Τετάρτης ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα, όπως δείχνει εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-1.

Την ίδια στιγμή, η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης σε Κερατέα και Ανάβυσσο, συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ολόκληρος ο Δήμος Σαρωνικού κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου έχουν καεί μέχρι και σπίτια.

Οι Αρχές έδωσαν ισχυρή εντολή για εκκένωση στους κατοίκους, ενώ, μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Μόβριζα, Όλυμπος, ΑΤΕ, Άγιος Παντελεήμονας, Άρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι. Ταυτόχρονα, εκκενώθηκε το Οικοτροφείο Αργώ, όπου μέσα βρίσκονταν 27 παιδιά.

Μάλιστα, η εντολή για εκκένωση δόθηκε, μέσω SMS, και από τον Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Την ίδια στιγμή, Αστυνομία και Τροχαία έχουν προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία.

Στο μέτωπο επιχειρούσαν, αργά το απόγευμα, 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, του Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1303711592010448899

(Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Με πληροφορίες από ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News