60χρονος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος 14χρονης – Κάθεται στο «σκαμνί»

Κρήτη
60χρονος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος 14χρονης – Κάθεται στο «σκαμνί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 έτη και 3 μήνες

Μια ακόμη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, είναι κατηγορούμενος ένας 60χρονος Κρητικός.

Ο τελευταίος έχει κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος ενός 14χρονου κοριτσιού από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε τον Ιούλιο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Ο 60χρονος άνδρας είχε δικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 12, αλλά όχι και τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση, για βιασμό, καθώς και για άλλες πράξεις που σχετίζονται με παράνομη οπλοκατοχή. Ο άνδρας είχε κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες. Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε από την Έδρα να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και τελικά το δικαστήριο τού χορήγησε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την πράξη του βιασμού και ποινή κάθειρξης 5 ετών για την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση. Ο 50χρονος καταδικάστηκε τελικά - μαζί με τις πλημμεληματικές πράξεις - κατά συγχώνευση, σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και 3 μηνών.

Επισημαίνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του καταδικασθέντα να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News