Γ. Κεφαλογιάννης: «Κομβικής σημασίας για το Ρέθυμνο η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το λιμάνι της Σούδας»

Κρήτη
Γ. Κεφαλογιάννης: «Κομβικής σημασίας για το Ρέθυμνο η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το λιμάνι της Σούδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως και το αεροδρόμιο Χανίων

Την ικανοποίηση του για τον χαρακτηρισμό του έργου της οδικής σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με το Λιμένα Σούδας και τον Αερολιμένα Χανιών «Δασκαλογιάννης», με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως έργο «Εθνικού επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού», εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία υλοποίησης ενός έργου για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες σύνδεσης του αερολιμένα Χανιών. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει και στην βελτιστοποίηση της διακίνησης επιβατών, αφού το νέο οδικό τμήμα θα παραλαμβάνει κυκλοφοριακούς φόρτους από την μετακίνηση προσώπων και αγαθών μεταξύ Χανίων, Σούδας και Ακρωτηρίου καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ως Αναθέτουσα Προϊστάμενη Αρχή για το σύνολο των μελετών που απαιτούνται ορίζεται η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών (Δ13) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ενώ ως Διευθύνουσα Υπηρεσία ορίζεται η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ.

Στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων η έγκριση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συμβούλων για την εκπόνηση μελετών για το τμήμα Κίσσαμος - Χανιά του ΒΟΑΚ.

Επιπρόσθετα, σήμερα το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην εξέταση για την έγκριση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συμβούλων για την εκπόνηση, της προωθούμενης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και στη συνέχεια προμελέτης οδοποιίας, της συνόρθωσης του υπάρχοντος ψηφιακού μοντέλου εδάφους, καθώς και της προκαταρκτικής γεωλογικής αξιολόγησης και στη συνέχεια την οριστική γεωλογική μελέτη για το τμήμα Κίσσαμος - Χανιά του ΒΟΑΚ.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον χαρακτηρισμό του έργου της οδικής σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με το Λιμένα Σούδας και τον Αερολιμένα Χανιών, ως εθνικού επιπέδου, ειδικού και σημαντικού είναι μια θετική εξέλιξη η οποία μας ικανοποιεί. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην πορεία υλοποίησης μιας προεκλογικής δέσμευσης του ίδιου του Πρωθυπουργού, η οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στις κυκλοφοριακές συνθήκες σύνδεσης με τον αερολιμένα Χανιών. Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι οι οποίοι αναμένεται να παραλαμβάνει το έργο από τη μετακίνηση προσώπων και αγαθών, τόσο από τα Χανιά, όσο και από το Ρέθυμνο καθιστούν το έργο ύψιστης αναπτυξιακής σημασίας για την Δυτική Κρήτη. Επιπρόσθετα, η γνωμοδότηση για ανάθεση συμβούλων για την προωθημένη αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας, τη συνόρθρωση του υπάρχοντος ψηφιακού μοντέλου εδάφους και την προκαταρκτική γεωλογική αξιολόγηση και την οριστική γεωλογική μελέτη για το τμήμα Κίσσαμος - Χανιά του ΒΟΑΚ, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Προχωράμε ρεαλιστικά και μεθοδικά ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχεδιασμό για τη δημιουργία των υποδομών που έχει ανάγκη το νησί μας».

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News