Κρήτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη

Κατηγορία κινδύνου 4 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, όπως ενημερώνει η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για το σύνολο της Κρήτης κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σέβονται τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια