Δεκάδες προσλήψεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας της Κρήτης

Κρήτη
Δεκάδες προσλήψεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι προσλήψεις

25 μόνιμοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολογίας, παιδιατρικής, ακτινολογίας, χειρουργικής, οφθαλμολογίας κ.α., διορίστηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο (01.10.2019 έως 03.09.2020) στα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το ίδιο διάστημα, για την ενίσχυση στελέχωσης των Κέντρων Υγείας, έχουν προσληφθεί επίσης και 11 επικουρικοί γιατροί, ενώ άλλοι 2 θα προσληφθούν και θα αναλάβουν καθήκοντα τις επόμενες ημέρες (1 Γ.Ι. και 1 Παιδίατρος στο ΚΥ Ηρακλείου).

Παράλληλα, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εξασφάλισε την έγκριση 4 επιπλέον θέσεων επικουρικών γιατρών Γ.Ι. (Κ.Υ. Κισάμου, Περάματος, Ρεθύμνου, Τζερμιάδω, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν το προσεχές διάστημα.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, σεβόμενοι το σημαντικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στην πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας με στόχο κοινό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την καλύτερη δυνατή υγειονομική κάλυψη των πολιτών, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ικανοποίησης των πάγιων και χρόνιων αναγκών στελέχωσης και των Κέντρων Υγείας στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News