Υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου ΠΑΓΝΗ: «Αγαπητοί́ επαναστάτες η μάσκα δεν είναι φυλακή»

Κρήτη
Υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου ΠΑΓΝΗ: «Αγαπητοί́ επαναστάτες η μάσκα δεν είναι φυλακή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση της κ . Μιχαηλίδου, στα social media

Σε δημόσια τοποθέτηση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία αλλά και και για τις συγκεντρώσεις που έγιναν προ ημερών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ανάμεσα τους σε Ηράκλειο και Χανιά κατά της χρήσης της, προχώρησε η Ένη Μιχαηλίδου, υπεύθυνη του παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ.

«Η  μάσκα δεν είναι φυλακή́. Είναι απόδειξη  αισθήματος ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Λυπάμαι , λυπάμαι πραγματικά́ ... λυπάμαι που αφιλτράριστα ιδέες μη ειδικών γίνονται συνθήματα για το πεζοδρόμιο», τονίζει  μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της, μέσα από την οποία κάνει αναφορά και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο πνευμονολογικό ιατρείο του ΠΑΓΝΗ και προσθέτει: «Σαν υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ εδώ και δεκαετίες θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση της απλής μάσκας στα παιδιά δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. Ειδικότερα δε, προστατεύει περισσότερο τα παιδιά  με ελεγχόμενο βρογχικό άσθμα που είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις. Τα παιδιά χρειάζονται το παράδειγμα των γονέων και όχι δικαιολογητικά για το σχολείο τους ! Όσο για το νόμο : ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά !

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κ. Μιχαηλίδου:

«Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά... αυτά τα χαμόγελα στην πρώτη σειρά μου είναι ιδιαζόντως σαρκαστικά και ανεύθυνα ... αν οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν το τι βιώνουν οι παιδίατροι και το υγειονομικό προσωπικό μας, όταν τους φέρνουν τα παιδιά τους με πυρετό και βήχα θα ήταν πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις και ανόητοι ....

Ναι αγαπητοί αγωνιστές και επαναστάτες  του πεζοδρομίου ... βιώνουμε άγχος, αγωνία και φόβο για σας, για μας και για τις οικογένειες όλων μας! Ντυνόμαστε με ειδικές στολές , χρησιμοποιούμε διαφορετικούς θαλάμους και όργανα, κινητοποιούμε ακριβά υλικά, δομές και υπηρεσίες του κράτους που θα πληρώνετε εσείς οι ίδιοι που χαμογελάτε ανόητα στην  1η γραμμή και θεωρείτε την ανευθυνότητα επανάσταση ! Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για  να σας ξεναγήσουμε ! Αφού δεν φοβάστε και έχετε χρόνο για διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, ελάτε καλύτερα όπως είστε στα τμήματα που δουλεύουμε για σας και τα παιδιά σας και προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας ! Ελάτε να μεταφέρετε τα δείγματα , να κρατήσετε συντροφιά σε άρρωστα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα από το τεστ και φυσικά  μην φοράτε τις μάσκες σας ! Βλέπετε εμείς που βγάλαμε τα μάτια μας στα βιβλία αποφασίσαμε ξαφνικά για το τίποτα να μασκοφορεθούμε  και να γιορτάζουμε καθημερινά τις Απόκριες ...

Αγαπητοί επαναστάτες: η μάσκα δεν είναι φυλακή. Είναι απόδειξη  αισθήματος ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Λυπάμαι , λυπάμαι πραγματικά ... λυπάμαι που αφιλτράριστα ιδέες μη ειδικών γίνονται συνθήματα για το πεζοδρόμιο.

Όταν όμως αυτό γίνεται επικίνδυνο τότε νομίζω οι ειδικοί και ο νόμος πρέπει να παίρνουν  θέση . Σαν υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ εδώ και δεκαετίες θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση της απλής μάσκας στα παιδιά δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. Ειδικότερα δε, προστατεύει περισσότερο τα παιδιά  με ελεγχόμενο βρογχικό άσθμα που είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις. Τα παιδιά χρειάζονται το παράδειγμα των γονέων και όχι δικαιολογητικά για το σχολείο τους ! Όσο για το νόμο : ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά !

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News