Με αυστηρούς κανόνες το «άνοιγμα» των σχολικών κυλικείων

Κρήτη
Με αυστηρούς κανόνες το «άνοιγμα» των σχολικών κυλικείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν προβλέπεται η διάθεση τροφίμων αν αυτά δεν είναι συσκευασμένα»

Με αυστηρό πρωτόκολλο σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων και την εξυπηρέτηση των μαθητών, αναμένεται να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα τα σχολικά κυλικεία.

Τα μέτρα που έχει υποδείξει η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, προβλέπουν τη διάθεση σφραγισμένων και προπαρασκευασμένων τροφίμων.

Έτοιμοι να λειτουργήσουν με ακόμη αυστηρότερους όρους είναι οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων στην Κρήτη.

Οι λεπτομέρειες για την παρασκευή και διάθεση των τροφίμων και για την ασφαλή εξυπηρέτηση των μαθητών οριστικοποιήθηκαν με αποδοχή των προτάσεων της πανελλήνιας ομοσπονδίας.

Η πανελλήνια ένωση εποπτών υγείας είχε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις ενώ αυστηρά μέτρα υπέδειξε και η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας. Έτσι ,όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δεν προβλέπεται η διάθεση τροφίμων αν αυτά δεν είναι συσκευασμένα.

Τα νέα μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού αποτρέπουν το συνωστισμό των μαθητών έξω από τα σχολικά κυλικεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων διεκδικεί επίσης την καθιέρωση δωρεάν δεκατιανού για το σύνολο των μαθητών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News