Ο καιρός στην Κρήτη: Συνεχίζεται το… καλοκαίρι, με 38άρια

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Συνεχίζεται το… καλοκαίρι, με 38άρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες και αυτή την εβδομάδα

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στην Ελλάδα και τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

Το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης BOLAM δείχνει ότι ένα αποκομμένο χαμηλό στη δυτική Μεσόγειο θα προκαλέσει από την Τρίτη μεταφορά θερμών αερίων μαζών στη μέση και στην ανώτερη τροπόσφαιρα προς τη Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στη χώρα μας αναμένεται να φτάνει τοπικά τους 36 - 38 βαθμούς έως και την Πέμπτη, ενδεχομένως την Παρασκευή.

Η επικράτηση της συγκεκριμένης ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα έχει επίσης ως συνέπεια την απουσία αξιόλογων φαινομένων στην χώρα, ενώ ο συνδυασμός των σχετικά χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στην Κεντρική Μεσόγειο θα διατηρήσουν το μελτέμι στο Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα το ΕΑΑ-meteo προβλέπει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, καθώς επίσης μέτριους έως ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς), 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς), 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία: Unsplash)

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News