Κρήτη

Ν. Ηγουμενίδης: «Το αρμόδιο Υπουργείο δεν διοχετεύει στον ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης όσα έχει ανάγκη»

Συνάντηση του βουλευτή με τον προϊστάμενο του ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης Μανώλη Μαρκάκη

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προϊσταμένου του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Κρήτης, Μανώλη Μαρκάκη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδη, βρέθηκε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων και της έκδοσης οριστικών συντάξεων, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων και τις εκκρεμότητες του πληροφοριακού συστήματος e-ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικές αιτήσεις-έγγραφα κλπ.), ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος μεταξύ άλλων και η διαδικασία συγχώνευσης υπηρεσιών ΕΦΚΑ στο Νομό Ηρακλείου και η εκπαίδευση και η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά και όλες οι ανάγκες της Υπηρεσίας σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ζητήματα λειτουργίας της Υπηρεσίας εν μέσω κορωνοϊού. 

Με αφορμή τη συνάντηση ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η ηγεσία του σημερινού Υπουργείου δεν διοχετεύει σε μια τέτοια υπηρεσία όσα πραγματικά χρειάζεται. Αφήνει μια υπηρεσία που εξυπηρετεί τα θέματα των αγροτών και των ασφαλισμένων χωρίς προσωπικό και χωρίς τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα. Και σα να μη φθάνει αυτό, η Κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο όταν της επισημαίνουμε ότι μέσα σε μόλις λίγους μήνες διακυβέρνησής της οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50%. Χρειάζεται να βάλουμε πλάτη σε μια άλλη κατεύθυνση», σημείωσε ο βουλευτής.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια