Κρήτη

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις στην συνταξιοδότηση, από τον Χ. Μαμουλάκη

«Απαραίτητη η έκδοση νομοθετικής ρύθμισης για την συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικο τέκνο»

Αναφορικά με τις κυβερνητικές καθυστερήσεις σε ζητήματα συνταξιοδότησης, ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 38 ακόμα βουλευτών, μέσα από την οποία ζητάει την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης για την συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικο παιδί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την απόφαση (317/2020) της Ολομέλειας του Ελεγκτικού συνεδρίου παρέχεται η δυνατότητα ταχύτερης συνταξιοδότησης πριν τα 62 έτη για πατέρα εργαζόμενο στο Δημόσιο με ανήλικο τέκνο, ο οποίος έχει συμπληρώσει 25ετία το 2010.

Η τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας στηρίχθηκε στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότητας των φύλων καθώς για τη μητέρα είναι θεσπισμένο το μικρότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Για να εφαρμοστεί όμως, η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμεί νομοθετική ρύθμιση. Επίσης, ανάλογο καθεστώς θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες, ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού ταμείου στο οποίο ανήκαν.

Με δεδομένο τα παραπάνω, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου θέτει δύο ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:

1) Έχετε σκοπό να προχωρήσετε στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που θα κατοχυρώσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πατέρων με ανήλικο τέκνο που εργάζονται στο Δημόσιο;

2) Έχετε σκοπό να εφαρμόσετε αυτό το καθεστώς στους ασφαλισμένους πατέρες όλων των ταμείων ώστε να εξασφαλίζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισονομίας των πολιτών;».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια