Κρήτη

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης για το άνοιγμα των σχολείων

Ζητούν πρόσθετα μέτρα

Σχεδόν ταυτόχρονες είναι οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά με όρους που να διασφαλίζουν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, λένε δάσκαλοι και καθηγητές στα Χανιά. Τονίζουν ότι η χρήση μάσκας δεν αρκεί και ζητούν πρόσθετα μέτρα στα πρότυπα άλλων πληττόμενων από την πανδημία χωρών.

Σε συμβολική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν η ΕΛΜΕ Χανίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στο δημαρχείο της πόλης και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκε το αίτημα της ενίσχυσης της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, ενώ αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση του κλάδου για διατήρηση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα.

Εν όψει της έναρξης μιας σχολικής χρονιάς με αμφίβολη πορεία και εν μέσω έντονου προβληματισμού, οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά διατυπώνουν επιπλέον την πάγια θέση τους για προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη.

Την ίδια στιγμή, στο Ηράκλειο, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν σήμερα, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός” του νομού Ηρακλείου, με κύριο αίτημα το ασφελές άνοιγμα των σχολείων.

Πάντως και στην Αττική, αυτό που ζητούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζητούν εκπαιδευτικοί της, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ για κινητοποίηση.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διεκδικώντας, κυρίως, τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Επίσης, ζητούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Τέλος, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, ΠΝΠ, κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on line μετάδοση των μαθημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια