Κρήτη

Ζητούν ενίσχυση των παραγωγών αγγουριού

Σύσκεψη στη Περιφέρεια με τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων, ήταν η διεκδίκηση οικονομικής ενίσχυσης για τους παραγωγούς θερμοκηπιακής καλλιέργειας αγγουριού, καθώς και η δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας και μελιτζάνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης με τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων στην Κρήτη, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργου Τσιφετάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να ενισχυθούν οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας και μελιτζάνας για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας των συνεπειών που έχει δημιουργήσει ο Covid-19.

Επίσης, αποφασίστηκε να διεκδικηθεί από το Υπουργείο με συγκεκριμένα στοιχεία, η οικονομική ενίσχυση και για τους παραγωγούς θερμοκηπιακής καλλιέργειας αγγουριού.

Συζητήθηκε ακόμη το σημαντικό ζήτημα που αφορά τους εργάτες γης και τις σχετικές προϋποθέσεις για την απασχόλησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου Χανίων Γιώργος Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης και ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Κώστας Χειλάς»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια