Ηράκλειο: Πλήρωσαν με πρόστιμο 150 ευρώ την πρεμιέρα των μέτρων

Κρήτη
Ηράκλειο: Πλήρωσαν με πρόστιμο 150 ευρώ την πρεμιέρα των μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

11 πεζοί αμέλησαν τη μάσκα και το πλήρωσαν με πρόστιμο

Πρώτη μέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο νομό Ηράκλειο και φαίνεται με τους πολίτες στην πλειοψηφία τους συμμορφώθηκαν χωρίς ωστόσο να λείψουν τα πρόστιμα. 11 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν σε πεζούς που πλήρωσαν ακριβά την αμέλεια, ενώ και στα Χανιά όπου εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα, υπήρξαν παραβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στο δρόμο, σε κεντρικά σημεία και ακόμη και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε Ηράκλειο και Χανιά, απαραίτητη είναι πλέον η χρήση μάσκας. 

Αναλυτικά 33 πρόστιμα επιβλήθηκαν την Τρίτη στην Κρήτη:

-14 στα Χανιά

-11 σε πεζούς στο Ηράκλειο

- 4 στο Ρέθυμνο

- 3 στο Λασίθι

- Πρόστιμο σε αρραβώνα

  • Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες (για τις λαϊκές ισχύει ειδική απόφαση με μισούς πάγκους)
  • Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε ισχύ είναι ακόμη η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία ισχύει το όριο των 50 ατόμων σε γάμους σε Ηράκλειο και Χανιά. 

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News