Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στο Ηράκλειο - Τι θα ισχύει

Κρήτη
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στο Ηράκλειο - Τι θα ισχύει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, τίθενται σε ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκε λίγο πριν απο τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η τελική απόφαση για τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η απόφαση για τη λήψη μέτρων, κατά το παράδειγμα των Χανίων, ελήφθη έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η τελική απόφαση των για τη λήψη ή όχι των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο, εξαρτήθηκε από τη σημερινή ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα κρούσματα που είχαν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, εντός της ημέρας, οι κάτοικοι και επισκπέπτες του Ηρακλείου, αναμένεται να λάβουν σχετικό SMS από το 112, στο οποίο θα ενημερώνονται για τα νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 1 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Ενώ, στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων βρίκσονται τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

279 κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Σημειώνεται ότι αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα, ανέρχονται στα 297, σύμφωνα με την ημερήσια επισκόπηση της Κυβέρνησης.

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News