Πού «χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος την Κυριακή στην Κρήτη - Ο καιρός τη Δευτέρα

Κρήτη
Πού «χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος την Κυριακή στην Κρήτη - Ο καιρός τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 36-37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στα νότια του Ηρακλείου

Με ιδιαίτερα ζεστό καιρό μας αποχαιρετά ο Αύγουστος και στην Κρήτη.

Ειδικότερα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η θερμή εισβολή των τελευταίων ημερών του Αυγούστου επηρεάζει και την Κρήτη, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο.

Πιο αναλυτικά, στην Πλώρα Ηρακλείου το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, στο Πυράθι Ηρακλείου, ο υδράργυρος έφτασε τους 36, στη Βαγιωνιά Ηρακλείου τους 35.9, στο Σπήλι Ρεθύμνου τους 35.8, στο Μεταξοχώρι Ηρακλείου τους 35.2, στο Πετροκεφάλι Μοιρών τους 34.9, στα Φαλάσαρνα Χανίων τους 34.6 και στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου το θερμόμετρο έφτασε μέχρι και τους 34.1 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον για ένα ακόμα τριήμερο.

 

Ο καιρός τη Δευτέρα

Ηλιοφάνεια αναμένεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 38, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 39, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 32, και στην Κρήτη από 16 έως 37.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοι έως βορειοανατολικοί 3 έως 5 και το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News