Κρήτη

Λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας βάζουν τα καταστήματα γάμου και βάπτισης

"Εμείς πληρώνουμε τη νύφη" αναφέρουν οι καταστηματάρχες

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα γάμου και βάπτισης στις 31.08 και 01.09.2020 στην Κρήτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη οικονομική εγκατάλειψη του κλάδου και τη δραματική κοινωνική στοχοποίηση, ως έμμεσους υπαίτιους της διάδοσης της νόσου μέσω των γάμων!» όπως αναφέρουν. Την απόφαση έλαβε ο υπό σύσταση Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου- Βάπτισης με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να σημειώνουν ότι «εμείς πληρώνουμε τη νύφη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου:


«Όπως γνωρίζετε οι επιχειρήσεις μας διαθέτουν εποχιακά χαρακτηριστικά και κατά την διάρκεια των πωλήσεων, αλλά και των εκτελέσεων των παραγγελιών, όπως και των εισπράξεων, οι οποίες εμποδίζουν την ομαλή ρευστότητα , άρα απαιτούν επάρκεια κεφαλαίων ίδιων ή ξένων, τα οποία είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε πολύ δύσκολα αντλούνται έως και καθόλου. Γνωρίζετε επίσης ότι κάτω από την ομπρέλα των επιχειρήσεών μας βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα εξαρτημένων επιχειρήσεων , οι οποίες λειτουργούν άμεσα ή έμμεσα από τον γάμο. Όλοι εμείς απασχολούμε προσωπικό, όχι σε ευκαταφρόνητο αριθμό, το οποίο αφ’ ενός είναι εξειδικευμένο αφ’ ετέρου δεν έχει την μορφή των εποχιακών υπαλλήλων, επειδή είναι μόνιμο, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και άρα εργάζεται όλον τον χρόνο, έχουμε υποχρεώσεις έναντι προμηθευτών, είτε ανοικτές είτε με επιταγές, ενδεχομένως δανειακές υποχρεώσεις, σίγουρα φορολογικές και ασφαλιστικές, ανεκτέλεστες ενδοκοινοτικές παραγγελίες καθώς και ανάγκη πόρων για την ατομική και οικογενειακή μας επιβίωση.


Η μείωση του κύκλου εργασιών μας είναι δεδομένη και τεράστια και πλέον οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης . Κοινώς δεν οδηγούμαστε σε οικονομικό μαρασμό ή μείωση των πωλήσεων και των κερδών μας, κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο μεν αποδεκτό δε εξ’ αιτίας της κατάστασης, αλλά σε κλείσιμο, με ό τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια και ιδιωτική οικονομία.


Δεδομένων των γεγονότων του χρονικού περιορισμού λειτουργίας των επιχειρήσεών μας από τον Μάρτιο – άρα των πωλήσεών , όπως και των εισπράξεων μας που εντείνουν το πρόβλημα ρευστότητας – της αδυναμίας εκτέλεσης των γάμων , λόγω του μεγάλου , αυστηρού και ακατανόητου περιορισμού στους συναθροιζομένους ανθρώπους, τα οποία δεν γίνονται με δική μας υπαιτιότητα, ούτε με υπαιτιότητα των πελατών μας, παρά μόνο και αποκλειστικά με Κυβερνητική ευθύνη και εντολή και Νομοθετικές διατάξεις και δεδομένης της άδικης «επίθεσης» που δέχεται ο γάμος, άρα και ο επαγγελματικός μας χώρος, μέσω των διαφόρων επίσημων τοποθετήσεων και των ατυχών εμμονικών
σχολιασμών, ως διασπορέας του ιού , καθώς και της μεροληπτικής αντιμετώπισής μας συγκριτικά με άλλους οικονομικούς κλάδους και τομείς, αναγκαζόμαστε να διατυπώσουμε την διαμαρτυρία μας, επειδή πληττόμαστε πλέον στο σύνολο μας, με μαζικές ακυρώσεις γάμων, και επακόλουθο την μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση είσπραξης των πωλήσεών καθώς οι υπάρχουσες παραγγελίες μεταφέρονται χρονικά για εκτέλεση και παράδοση μετά το Μάιο του 2021.


Σας ζητούμε λοιπόν αφ’ ενός την ισόρροπη αντιμετώπιση και μεταχείριση του ζητήματος «γάμος», άρα των επιχειρήσεων μας , ως κοινωνικό και κυρίως οικονομικό γεγονός και αφ’ ετέρου την λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης, προκειμένου να μην διαπιστώσετε λίγο αργότερα τις ξαφνικές απολύσεις προσωπικού, την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών και δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και των απλήρωτων επιχειρηματικών μας υποχρεώσεων. Δεν βρισκόμαστε απλώς σε ασφυξία, μα σε απόγνωση προ της οριστικής κατάρρευσης και ελπίζουμε, περιμένουμε στην δική σας ορθολογική στήριξη, μέσω δέσμης άμεσων μέτρων .


( Σημ. καμία εκ των επιχειρήσεών μας δεν έχει ενταχθεί στα προγράμματα δανειοδότησης μέσω ΤΕΠΙΧ ή Ταμείου Εγγυοδοσίας Δημοσίου ..... Η απάντηση των τραπεζών σε όλους μας ήταν η ίδια, κοινή, πριν ελέγξουν οτιδήποτε, ότι έχει καλυφθεί το διατεθέν ποσό ..... )

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ζητούμε μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων , χωρίς όρους και προϋποθέσεις πέραν των τυπικών :
1. Άμεση αναστολή των φορολογικών μας υποχρεώσεων για 2019-2020
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2019-2020
3. Απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική μας ασφάλιση μέχρι το Μάιο του 2020,
χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
4. Να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ των υπηρεσιών μας στην κατηγορία των άμεσα πληγέντων επιχειρήσεων .
5. Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων μετά τη λήξη της πανδημίας για διάστημα
τουλάχιστον 12 μηνών.
6. ΑναστολήπληρωμώνΦΠΑ.
7. ΑναστολήπληρωμώνΙΚΑ.
8. Επιδότηση των επιχειρήσεων μας βάσει εξόδων.
9. Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2021.
10.Απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ.
11.Επέκταση καταβολής ενοικίων στο 60% μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.
Ελπίζοντας στην ευνοϊκή σας τοποθέτηση και βοήθεια, ώστε να συνεχίσουμε στηρίζοντας κι εμείς με τον τρόπο μας την κοινωνία και την οικονομία!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια