Κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητάει ο Γ. Λογιάδης

Κρήτη
Κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητάει ο Γ. Λογιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Την άμεση διόρθωση στην εγκύκλιο της 10ης Αυγούστου, ώστε να ληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητάει με ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25, Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην επιστολή διαμαρτυρίας που μας απέστειλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.) πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση με την υπ’ αριθμόν 104627/ΓΔ5  εγκύκλιο της 10ης  Αυγούστου  αποφάσισε να εξαλειφθούν  τα κοινωνικά κριτήρια (χωρίς στοιχειώδη αιτιολόγηση) από την μοριοδότηση, για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  

Οι τρίτεκνοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι ενάντια σε κάθε μέτρο δημογραφικής πολιτικής αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά ώστε να υποκλέψει την ψήφο των  Ελλήνων οικογενειαρχών (τρίτεκνων-πολύτεκνων), συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης (νόμος Γαβρόγλου) για αποδόμηση κάθε μέτρου δημογραφικής πολιτικής από τα ελάχιστα που έχουν μείνει.

Η Π.Ο.Τ. δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την πολιτική/στάση έναντι των οικογενειών με πολλά τέκνα (3 και άνω).  

Επισημαίνει επίσης,  ότι  η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική, και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση,   λόγω του ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι από τους πιο γερασμένους παγκοσμίως. 

Αναφέρουν, ότι θα έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα στην απορρόφηση του αναλογούντος ποσού των 32 δις. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης(Πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ).

Ενώ  με λύπη διαπιστώνουν  ότι και η παρούσα  κυβέρνηση δεν έχει την θέληση να λάβει ουσιαστικά και με προοπτική μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. 

Δεδομένου ότι τα πολλά παιδιά, είναι το μέλλον της Ελλάδος.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση διόρθωση της ανωτέρω εγκυκλίου ώστε να ληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News