Κρήτη

Κρήτη: Ξέχασαν τη μάσκα, δεν κράτησαν αποστάσεις και... έφαγαν πρόστιμο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Σε 16 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, υπέπεσαν οι Κρητικοί τις προηγούμενες μέρες,  με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα συνολικής αξίας 2400 ευρώ.

Οι παραβάσεις αφορούν το διάστημα από Αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα, οπότε και συνολικά στην Ελλάδα έχουν βεβαιωθεί συνολικά 329 σχετικές παραβάσεις με την «μερίδα του λεόντος» να καταλαμβάνουν η Θεσσαλονίκη , η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού είναι εντατικοί.

Αναλυτικότερα

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 329 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 24 άτομα.

14 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

87 στη Θεσσαλονίκη,

66 στην Αττική,

51 στην Κεντρική Μακεδονία,

41 στη Στερεά Ελλάδα,

29 στη Θεσσαλία,

24 στην Ήπειρο,

23 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

21 στη Δυτική Ελλάδα,

17 στην Πελοπόννησο,

16 στην Κρήτη,

15 στο Νότιο Αιγαίο,

13 στα Ιόνια Νησιά,

8 στο Βόρειο Αιγαίο και

3 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (6.854) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (6.846) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (8) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 114έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε κατάστημα στη Σίφνο. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (21) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (9) έλεγχοι, με (4) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (51) έλεγχοι, με (2) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (10) έλεγχοι και σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη) (7) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

στην Τήνο (5) έλεγχοι, στη Σύρο (3) και στη Μύκονο (8) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Επιπλέον στη Μύκονο συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (άρθρο 285 Π.Κ) και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός που διοργάνωσε πάρτι σε βίλα και δυο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) που συμμετείχαν στο πάρτι, έχοντας παραβιάσει υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς, λόγω του covid 19.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.365) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 9  παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στη Σίφνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία : INTIME

ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια